2
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

70 bin 654 öğrenci karnelerine kavuştu

Niğde’de, 70 bin 654 öğrenci karnesini alarak yarı yıl tatiline girdi.

Sabah okullarına giderek karnelerini almak için bekleyen öğrenciler, öğretmenlerinin elinden karnelerini almanın mutluluğunu yaşadı. Bazı öğrenciler takdir ve teşekkür belgeleriyle birlikte karnelerini alırken, bazı öğrenciler de karnelerindeki zayıf notlar sebebiyle gözyaşlarına boğuldu.

Niğde Valisi Sebahattin Öztürk, Gazi İlköğretim Okulunda düzenlenen karne törenine katılarak öğrencilerin heyecanına ortak oldu. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Öztürk, başarılı öğrencilere karnelerini kendisi verdi. Niğde Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Yaşar ise, 17 Eylül tarihinde 289 okulda başlayan eğitim ve öğretimin döneminin yarı yılının tamamlandığını, 3 bin 734 öğretmenle birlikte 70 bin 654 öğrencinin tatile çıkacağını söyledi.

Velilerden, karnelerinde zayıfı olan çocuklarına daha dikkatli davranmalarını isteyen Milli Eğitim Müdürü Yaşar, “Karnesinde zayıfı olan öğrencilerimiz ikinci dönemde çok daha iyi notlar alabiliyor. Öğrencilerimize bu 16 günlük süre içinde tatil yapmalarını ve dinlenmelerini tavsiye ediyoruz" dedi. İlk ve orta dereceli okullarda ikinci yarı yıl 11 Şubat pazartesi günü başlayacak ve 13 Haziran Cuma günü sona erecek.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2008 Cuma 18:30:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?