7
Mayıs
2024
Salı
EĞİTİM

PMYO'da yeni eğitim dönemi başladı

Niğde Polis Meslek Yüksek Okulu'nda (PMYO), 2006-2007 eğitim-öğretim yılı düzenlenen törenle başladı. 

Vali Gündüz Beder, Garnizon ve İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Naci Aydın, Belediye Başkanı Mümin İnan, AK Parti Milletvekili Erdoğan Özegen, Emniyet Müdürü Feridun Boz, şube müdürleri ve öğrencilerin katıldığı törenin açış konuşmasını yapan Niğde PMYO Müdürü Hamdi Erdoğan, geçen yıl 730 olan öğrenci sayısının bu yıl artırılarak 880 kişiye çıktığını ve 47'şer kişilik sınıflarda eğitim verdiklerini ifade etti. Öğrencilerinden vatanın bölünmez bütünlüğüne, toplumun huzuruna ve Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkmalarını isteyen Erdoğan, Türk polisinin; örf, adet, gelenek ve göreneklerine de bağlı birer vatan evladı olduğunun unutulmaması gerektiğini kaydetti. 

Polis okulu öğrencilerine seslenen Vali Gündüz Beder de, "Sizler polis ailesinin birer neferi oldunuz. İstikbalinizi ve geçiminizi bu aile içerisinde sağlayacaksınız" dedi. 

Polisin, her zaman olduğu gibi bugün de ülkesine ve halkına hizmet edeceğini kaydeden Beder, "Bu öyle bir hizmettir ki, her zaman feragat ve özverili olmanız gereken bir meslektir. Zaman zaman kendinizi vatandaşın can güvenliği için siper edeceksiniz, vatandaşın canını, malını, ırzını korumakla yükümlüsünüz ve böyle bir başka meslek de yok. İşte bunu yaparken her zaman gücünüzü kanunlardan, hukuktan alacaksınız. Kanunlarımız size o gücü vermektedir. Sizlerin yolu Atatürk yolu olacaktır ve görevinizi en uygun şekilde yapacağınızdan hiç şüphem yok" diye konuştu. Konuşmaların ardından öğrencilere 2006-2007 eğitim öğretim yılının ilk dersi verildi. 
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2006 Pazartesi 13:52:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?