3
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

AKUT eğitime ağırlık verdi

AKUT Niğde Temsilcisi Nedim Urcan, üstlendikleri görevin ağırlığını bildiklerini ve bu nedenle öğrencilerin AKUT mensubuymuş gibi çalışabilmesi için okullarda eğitim çalışmalarına ağırlık verdiklerini söyledi.
Hacı Zekiye Arslan İlköğretim Okulu'nda düzenlenen seminere katılan 10 AKUT üyesi, öğrencilere doğal afet öncesi ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında bilgiler verdi. 20 dakikalık sinevizyon gösterisinin ardından soruları yanıtlayan AKUT yetkilileri, öğrencilerin yoğun ilgisi karşısında mutlu olduklarını belirtti. Yurt içinde ve yurt dışında yaşanan her türlü doğal afete anında müdahale edebilen AKUT'un, operasyonel hızına rağmen tamamen gönüllülerden oluşan ve kamu yararına çalışan bir dernek olduğunu vurgulayan AKUT Niğde Temsilcisi Nedim Urcan, her bir AKUT üyesinin amatör ruhlu profesyonel olduğunu ve omuzlarında hissettikleri ağır sorumluluğun bilincinde olduklarını ifade etti. Türkiye'nin deprem bölgesinin ortasında bulunduğu gerçeğinin asla unutulmaması gerektiğini kaydeden Urcan, deprem veya doğal afetlerle her an karşılaşabileceğini, bu risklere hazırlıklı olunması gerektiğini söyledi. Her öğrenciyi gönüllü bir AKUT üyesi olarak gördüklerine değinen Urcan, "Onlar, gelecek Türkiyesi'nin gözbebeğidir. Küçük yaşlarda alacakları bu bilgiler belki kendilerini, belki ailelerini birçok felaketten koruyacaktır" dedi.
Okullarda yürütülen eğitim çalışmalarının aralıksız devam edeceğini belirten Urcan, "Talep gelen her okula koşa koşa gidiyoruz ve bunu yaparken de hiçbir bedel talep etmiyoruz. Türkiye'nin deprem bölgesinde olması gerçeği ancak depremle yaşamanın öğrenilmesiyle en az can kaybına indirilir. Çocuklarımızın burada aldıkları pratik eğitimler ve ilgili soruları herhangi bir felaketin öncesinde ve sonrasında yaşamlarını sürdürmeleri için çok önemli. Eğitim çalışmalarımız sadece çocuklarımızla da sınırlı değil. Özel ve kamu kuruluşlarından gelen eğitim taleplerine gidiyoruz. AKUT Niğde'ye üye her arkadaşımıza periyodik eğitim veriyoruz. Senaryolar üretip müdahale planları oluşturuyoruz. Felaketlerin olmasını istemiyoruz ama yine de olası felaketleri en az can ve mal kaybı ile atlatmak istiyoruz" diye konuştu.
AKUT'un sadece dağ ve deprem arama kurtarma ekibi olmadığını vurgulayan Urcan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Çalışma alanımız çok geniş. Her türlü olası kayıp ve felaket bizim ilgi alanımıza giriyor. Deprem, dağ kazaları, mahsur kalmalar, doğal kazalar ve her türlü kaybolmalarda 0 533 5518243 numaralı telefonu arayıp bizimle irtibata geçen herkesin yardımına koşuyoruz."
.
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2005 Salı 16:59:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?