7
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Bakan Aksu, Niğde'de

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın hayatta olup olmadığını soran basın mensuplarına, "Emniyet Genel Müdürlüğü Basın Sözcüsü bu konuda açıklama yaptı" cevabını verdi.

AK Parti Niğde Merkez İlçe Kongresi'ne katılmak üzere bu sabah karayoluyla Niğde'ye gelen Bakan Aksu, Grand Otel'in lobisinde basın mensuplarının "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'la ilgili sorusunu cevapladı.

Aksu, bir basın mensubunun, "Her kafadan bir ses çıkıyor, Yeşil öldü mü, ölmedi mi?" şeklinde sorusuna şu cevabı verdi: "Emniyet Genel Müdürlüğü Basın Sözcüsü bu konudaki açıklamayı yaptı. Bunun üzerine ben bir şey söylemem. İstanbul Valimiz de dün akşam aynı konudaki düzeltmeyi yaptı."

Otelden çıkan İçişleri Bakanı Aksu, daha sonra Mavi Köşk Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti Merkez İlçe Kongresi'ne katıldı. Burada partililerine hitap eden Aksu, "Yıllardır bu ülkede sözü edilip de gerçekleştirilemeyen çok önemli meseleler vardı. Bunlardan birisi de idarenin, kamu yönetiminin yeniden yapılandırılması ve buna bağlı olarak mahalli idarelerin yapılandırılmasıydı. Allah nasip etti, sözümüzü tuttuk. Yerel yönetimler konusunda 4 tane önemli yasayı Meclis'ten geçirdik. Belediye, Büyükşehir Belediyesi, İl Özel İdare Yasası, Mahalli İdare Birlikleri Yasası'nı çıkardık. Reform süreci devam ediyor. Yerel yönetim reformuyla ilgili daha çıkaracağımız yasalar var. 1968 yılından bu yana yerel yönetimler reformu bütün hükümetlerin programlarında yer alıyordu. Bütün kalkınma planlarında bu reformlardan bahsediliyordu. Allah nasip etti, bizim hükümetimize nasip oldu" dedi.

Yargıda da büyük reformlar gerçekleştirdiklerini vurgulayan Aksu, "Sağlıkta büyük dönüşüm projesi uyguluyoruz. Bu yaptığımız reformların bir tanesini bir başka iktidar çıkarmış olsaydı, bütün iktidarı müddetince 'Biz bu reformları çıkardık' derdi. Hem de bir yasayla. Biz bunun gibi onlarca büyük reform yasaları çıkardık. Ve hem de çok önemli radikal tedbirler getirildi. Milli eğitimde önemli reformlara imza attık. En çok öğretmen bizim zamanımızda alındı. Bütün okullarımıza bilgisayar girdi. İlköğretim öğrencilerimize ücretsiz kitap dağıtıldı. Biz 'Bunları yapacağız' dediğimizde, 'Kaynak nerede?' dediler. Kaynak biziz, AK Partiyiz. 'Biz bulacağız, hortumu keseceğiz, milletin parasını millete döndüreceğiz' dedik. Sayın başbakanımız 2005 yılı içerisinde bir karar aldı. '2007 yılı sonuna kadar ülkemizde sağlıklı içme suyu olmayan, ulaşılamayan köy kaymayacak' dedi. 2005 yılında bütçede bu konuyla ilgili ödenek olmamasına rağmen 200 trilyon lira harcandı. 2006 yılı için 2 katrilyon lirayı bu iş için bütçeye ekledik" diye konuştu.

"ATATÜRK'ÜN HEDEFLEDİĞİ ÇAĞDAŞ MEDENİYET SEVİYESİNİN ÜZERİNE ÇIKMAK İÇİN GENÇLİĞİMİZE YATIRIM YAPIYORUZ"

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, "Atatürk'ün hedeflediği çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak için gençliğimize yatırım yapıyoruz" dedi.

1 milyon 400 bin YTL harcanarak 6 ayda tamamlanan 27 derslikli, 810 öğrenci kapasiteli 23 Nisan Havacılar İlköğretim Okulu'nun açılışını yapan Bakan Aksu, açılışta yaptığı konuşmada, hükümet olarak eğitime büyük önem verdiklerini belirtti. Aksu, "Milli eğitim ve eğitim hizmetleri bizim en öncelikli ve en önemli konumuzdur. Cumhuriyet tarihinde ilk defa milli eğitim bütçesi bütün bakanlıkların bütçesinin çok üstüne çıkmıştır. Özellikle konularımızın başında eğitim, sağlık, yargı, güvenlik ve emniyet gelmektedir. Bir taraftan yeni fiziki mekanları hazırlıyoruz, bir taraftan da öğretmen sayımızı artırıyoruz. Böylece eğitim kalitemizi artırmak için teknolojinin de imkanlarından faydalanıyoruz.

1 Yılda 1001 Okul Projesi önemli bir reformdur. Bir taraftan Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası, diğer taraftan ise UNICEF ile birlikte yürütülen Haydi Kızlar Okula Kampanyası devam ediyor. Eğitim önemlidir, çünkü yatırımın en hayırlısı insana yapılan yatırımdır. Biz burada geleceğimize yatırım yapıyoruz. Atatürk'ün hedeflediği çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak için bu gençliğimize yatırım yapıyoruz. Onları en iyi şekilde yetiştirmeye gayret ediyoruz" diye konuştu.

Bakan Aksu, okulun açılışını gerçekleştirdikten sonra Polis Meslek Yüksek Okulu'na geçti. Aksu, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Hamdi Erdoğan'dan okul hakkında bilgi aldı.

.
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2006 Cumartesi 18:02:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?