7
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Belediyeciler seçimi

Niğde'de, Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Üyeliği'ne, Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı ile Çayırlı Belediye Başkanı Devlet Kılınç seçildi.

Niğde Belediyesi Meclis Salonu'nda yapılan seçime, Niğde'deki 52 belediye başkanından 41'i katıldı. Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Yardımcısı ve Niğde Belediye Başkanı Mümin İnan'ın açılışını yaptığı seçimde, 5 aday yarıştı. Adaylardan Çayırlı Belediye Başkanı Devlet Kılınç 29, Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı 18, Bademdere Belediye Başkanı Zekai Turasan 17, Fertek Belediye Başkanı Mahmut Şafak 16 ve Ulukışla Belediye Başkanı Hacı Avşar 15 oy alırken, seçim sonunda Çayırlı Belediye Başkanı Devlet Kılınç ile Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı Türkiye Belediyeler Birliği meclis üyeliğine seçildi.

Türkiye'de siyaseti şekillendiren kurumlara bakıldığı zaman birliklerin son derece önemli olduğunu ifade eden Mümin İnan, buna Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin çok iyi bir örnek olduğunu belirtti. Birliklerin gücünün, temsil ettiği kurumların aynı çatı altında toplanmasından geldiğini hatırlatan İnan, "Türkiye'de 3 bin 216 belediyenin tamamı bu çatı altında olmalı, birliğe aidat ödemeli, verdiği aidatın hesabını sormalı ve belediyesinin ve belediyeciliğin gelişmesiyle ilgili politika üretmek için birliğini zorlamalı. Mevcut hükümet döneminde ise bu birliğimiz daha da güçlü bir hale geldi. Bunun için de sayın başbakanımıza teşekkür ediyorum. Amacımız belediyelerin özellikle geleceğe dönük projeksiyonların Türkiye Belediyeler Birliği kanalıyla genişletilmesi, yeni çıkacak yasalar üzerinde tesirli olması. Belediyecilik anlamında önümüze çıkacak ne kadar sorun varsa ciddi bir biçimde gözden geçirilerek bazen hükümetler nezrinde bazen başka kurumlar nezrinde dikkate alınır bir hale getirilmesini sağlamak. Bunu sağlamamız için özellikle mali açıdan çok güçlü bir konumda olmamız gerekiyor" dedi.

Türkiye Belediyeler Birliği'nin herhangi bir siyasi partinin güdümünde olmaması gerektiğinin altını çizen İnan, "Bu nedenle 57. hükümet döneminde bile çok farklı siyasi partiden arkadaşları orada buluşturduk. Bundan sonra görev yapacak arkadaşlarımızın da aynı düşünce ile hareket edeceğine inanıyorum. Türkiye'nin ortak karar mekanizması gibi çalışacağız" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 16 Mart 2006 Perşembe 16:22:38
Güncelleme :16 Mart 2006 Perşembe 16:38:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?