3
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

Bakan Güler, "ucuz enerjiye ihtiyaç var"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, enflasyonun düşük çıkmasında elektriğe 33 aydır yapılmayan zamların önemli bir yer tuttuğunu söyledi.

Bir dizi açılış ve incelemelerde bulunmak üzere dün Niğde'ye gelen Bakan Güler, programının 2. gününde Gebere ve Yeşilburç Barajları'nda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. İnceleme sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Güler, açıklanan enflasyon oranlarının son yılların en düşük değerlerinden biri olduğunu ve bu enflasyonun düşük çıkmasında elektriğe 33 aydır yapılmayan zamların önemli bir yer tuttuğunu söyledi.

"Demek ki, isabetli işler yapıyoruz" diyen Bakan Güler, hükümet olarak bütün halinde hareket ettiklerini, bakanlar arasında tam bir koordinasyon olduğunu belirtti. Güler, "Başbakanımızın riyasetinde bir bütün halinde hareket ediyoruz. Dolayısıyla tam bir disiplin var. Elektriğe ve doğal gaza yapmadığımız zamlar da bu enflasyonun düşük olmasında önemli etkenlerden bir tanesi. Enflasyon tarım, imalat, enerji ve madencilik gibi 4 kalemden oluşuyor. Tabi burada enerji önemli bir kalem" dedi.

Enflasyonun tabana yansımadığı gibi sözlerin söylendiğine de değinen Güler, bu yansımanın en güzel örneğinin 33 aydır elektriğe yapılmayan zam sonucunda vatandaşın cebinde 500-600 milyon lira kalması olduğunu belirtti.
Türkiye'nin ucuz enerji kaynaklarına ihtiyacı olduğunu ifade eden Güler, bu konuda ciddi çalışmalarının olduğunu kaydederek, "Ucuz enerji sağlayabilmek için bunun en uygun yolu nükleer enerjidir. Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Dünya üzerinde 441 tane nükleer enerji santralı var çalışıyor, 31 tane de inşa ediliyor. Özellikle artan petrol fiyatları karşısında mutlaka bizim ucuz, güvenilir ve sağlıklı enerji kaynaklarına ihtiyacımız var. Nükleer enerji de bunlardan bir tanesi" diye konuştu.

İncelemelerin ardından Niğde Organize Sanayi Bölgesi'ne geçen Güler, burada Noren Enerji Santrali'ni hizmete açtı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2005 Perşembe 14:49:48
Güncelleme :23 Ağustos 2005 Salı 13:24:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?