6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Bakan Şener'den memur zammına yorum yok

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, 2006 yılında memura verilecek maaş oranının henüz belli olmadığını söyledi.

Memleketi Sivas'a gelen Başbakan Yardımcısı Şener, Sivas Belediyesi'nin yaptığı çalışmaları yerinde inceledi. Paşa fabrikası piknik alanındaki incelemelerini de tamamladıktan sonra bir süre istirahat eden Şener, burada bir vatandaşın 'Sigaraya neden zam yaptınız. Ete yapsaydınız daha iyi olurdu" şeklindeki sorusuna, "Sigaraya zam yapıldıktan sonra ben de bıraktım" diye cevap verdi.

Ardından Sivas Belediyesi ile TOKİ'nin yaptığı konutların inceleyen Şener, burada basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir gazetecinin 2006 yılında kamu çalışanlarının maaşlarının 890 YTL olmasının istendiğini ve bunu da bazı sendikalarca dile getirildiği şeklindeki sorusunu cevaplayan Şener, henüz hiçbir şeyin belli olmadığını belirterek, "Her bütçe hazırlıkları başladığında kamuda çalışan personelin ücretlerinin ne olacağı herkesin ilgi duyduğu bir konudur. Aynı zamanda sendikalar ve tüm yurttaşlarımızın takip ettiği bir konudur. Ekonomi bütçesi yapan bilim adamları ve köşe yazarlarının da ilgilendiği konudur. Ama bütçe disiplinini izleyen ve buna göre ekonomik yorumlarını yapan bilim adamlarının, uzmanların ve köşe yazarlarının da takip ettiği bir alandır. Çünkü, kamu personeline ne verilecek sorusu, bütçeden gelenin ne olacağı sorusu da cevabını birlikte getirmektedir. Tam bu hassasiyetler dikkate alınmak suretiyle biz 2006 yılının bütçe büyüklüklerini belirlerken, aynı şekilde kamu personeline de bütçe çerçevesinde, ekonomik gelişmeler dikkate alınarak bir ücret ayarlaması yapacağımızı belirttik" dedi.

Daha önce ilgili bakanın konu ile ilgili yaptığı açıklamasında seyyanen zam verileceği şeklinde olduğunu hatırlatan Şener, şöyle devam etti: "Bunun anlamı, belli bir miktar kamu memuruna verdiğiniz zaman bunu alt gelir gurupları açısından düşündüğünüzde daha fazla zam anlamına gelmektedir. Daha önceki açıklama budur. Ama memur maaş artışı ayarlamaları ne olacaktır, miktar olarak hangi yüzdeyi ifade edecektir, bunun şu an için net cevabı yoktur. Neden? Çünkü, henüz tam belirlenmiş değildir. Bakanlar Kurulu'nda görüşülüp, nokta konulmuş değildir".

Terör konusunda sorulan soru üzerine, terörle mücadelenin tüm ülkeleri ilgilendirdiğini kaydeden Şener, "Terör konusunda, üzerine kararlı gitme konusunda kararlılık ne gerektirirse o da zaten yapılmaktadır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2005 Pazar 16:16:15
Güncelleme :7 Ağustos 2005 Pazar 18:20:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?