7
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Sözen'den STSO'ya ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas Milletvekili Nurettin Sözen, CHP olarak kurultay sonrasında erken seçim yapılması için çalışma başlatacaklarını söyledi.

Memleketi Sivas'a gelen CHP Milletvekili Sözen, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Osman Yıldırım'ı makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Sözen, AK Parti'nin 2007 yılının Mayıs ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi kanun değişikliği hazırlığında olduğunu öne sürerek, kendilerinin bunu istemediğini belirtti.

Sözen, "AK Parti, Cumhurbaşkanlığı seçimi kanununu değiştirmek için çalışıyor. Bizler, seçilecek olan Cumhurbaşkanı'nın Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı biri olmasını istiyoruz. Onun için siyasi ve demokratik kurallarla kanun değişikliğini engellemeye çalışacağız. Bunu da kurultayımızdan sonraki çalışma sürecinde başlatacağız" dedi.

Konuşmasında terör konusuna da değinen Sözen, "Ülke olarak terör konusunda çok kötü yerlerdeyiz. Abdullah Öcalan'ın yakalanması zamanında terör olayları azalmıştı. Ancak günümüzde PKK varlığını daha çok göstermektedir. Bu konuda da hükümetin bir çalışması yok. Ben mecliste Adalet Bakanlığı komisyonundayım. Ancak hükümet yetkililerinin terör konusunda komisyona hiçbir tasarı getirmedi" diye konuştu.

Türban konusunda kamu kurumlarında başörtüsü takılmamasını istediklerini kaydeden Sözen, "AİHM'in başörtüsü konusunda açıkladığı karar 2 yıl önce açıkladığı karardır. Bizler türbana karşı değiliz. Kimsenin sokakta ve evinde türban takmasına da karşı değiliz. Bizim isteğimiz Anayasa Mahkemesi'nin kararı olan kurumsal alanda türbanın takılmamasıdır" dedi.
STSO Başkanı Yıldırım ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bizler Sivas ve Türkiye'yi olumlu yönde etkileyecek her şeyin arkasındayız. Ancak bunu tek partinin arkasında yapmıyoruz. Tüm partilerle aynı mesafedeyiz" ifadelerini kullandı.

Yıldırım, CHP'nin kuruluşunun 4 Eylül Sivas Kongresi ile aynı zamana denk geldiğine dikkat çekerek, "4 Eylül Sivas Kongresi'nin yıldönümlerinde başta CHP olmak üzere tüm siyasi partileri buraya davet ediyoruz. Partilerin kongre ve kurultaylarını burada yapmalarını istiyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2005 Cumartesi 01:51:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?