6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Belediye çalışmalarına eleştiri

Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanı İsmail Yıldırım, Sivas'ın belediyecilik konusundaki çalışmaları ile sınıfta kaldığını söyledi.

Parti binasında basın toplantısı düzenleyen Yıldırım, belediyenin kaldırım işgali, kaldırım ve orta refüjlere koyduğu reklam panoları ve otopark sistemi ile ilgili çalışmalarını eleştirdi.

Yıldırım, belediyenin göreve gelmesinden sonra kaldırım üzerindeki esnafların eşyalarının kaldırılarak kaldırım işgaline son verilmesinin güzel bir uygulama olduğunu, ancak son günlerde özellikle kentin kalabalık caddelerindeki kaldırım ve refüjlere reklam panolarının konulmasının yanlış olduğunu dile getirdi. Yıldırım, "Kentte dar olan kaldırımlara konulan reklam panoları nedeni ile, yayalar yürümekte zorlanıyor. Orta refüje, hele hele kavşakların dibine konulmuş reklam panoları, sürücülerin dikkatini dağıtmakta, trafikte seyir halinde olan ve/veya duran araçların görülmesini engellemektedir. Bu durumun trafik kazalarına davetiye çıkaracağı da gün gibi ortadadır. Bu sebepten meydana gelecek kazaların vebalini ve sorumluluğunu kim üstlenecektir?" diye konuştu.

Sivas'ta parkomatların hizmete girmesi ile otopark sorununun bir kat daha arttığını kaydeden Yıldırım, "Sivas'ta sadece kaldırımlarla ilgili yanlış uygulama yok. Başka bir yanlış uygulama ise sokakların kiralanmasıdır. Oysa belediyeler yapılan binalardan daire veya işyerleri için otopark göstermesini ya da otopark ücreti yatırmasını sağlar. Daha önce otopark ücretlerini ödemiş apartman maliklerinden şimdi ise özel otoları için park ücreti alınmaktadır. Belediye yöneticileri ise otopark ücretlerinden gelir elde edebilmek için parkometre açılışları yapmakta, iyi bir icraat yaptıklarını düşündüklerinden olsa gerek medyada bunun havasını atmaktadır" dedi.

Yıldırım, iyi icraatın yolunun böyle uygulamalar olmadığını belirterek, "Belediye başkanının göreve geldiği günden bu yana Sivas halkının taleplerine cevap verecek icraatlar yapması gerekirdi. Her yapılanı belediye rant kapısı olarak düşünmemeli. Şehir halkının çıkarlarına uygun hareket ederek, hizmet için çalışmalıdır. Geçici ve günübirlik çalışmalar Sivas'a ve Sivaslıya bir şey kazandırmayacaktır. Hepimizin özlemi, kaldırımlarla, otobüs duraklarıyla, elektrik direkleriyle, çöp konteynırlarıyla, telefon ve elektrik panolarıyla, reklam bilbordlarıyla ve parkometre cihazlarıyla doldurulmamış geniş kaldırımlar, büyük caddeler, servis yolları ve dünya şehirlerinin en iyisi olması yolundaki bir Sivas'tır. Sivas'ın büyük bir köy halini alması, çevre illerin yukarıdaki bahsettiğimiz konularda bizim çok ilerimizde bulunması Sivas'ın belediyecilik anlamında sınıfta kaldığının bir göstergesidir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2005 Çarşamba 13:40:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?