3
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

BBP Genel sekreteri Destici Sivas'ta

BBP GENEL SEKRETERİ DESTİCİ SİVAS'TA

Büyük Birlik Partisi Genel Sekreteri Mustafa Destici, "Türkiye maalesef 25 yıldır ciddi bir şekilde kendi projelerini ortaya koyarak terörle mücadele edemiyor" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Sivas'a gelen BBP Genel Sekreteri Mustafa Destici, parti il binasında düzenlenen basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin iç sorunlarını bir türlü aşamadığını belirten BBP Genel Sekreteri Mustafa Destici, "Ülkemiz 70 yıldır kötü yönetiliyor. Bu kötü yönetilmenin bir sonucu olarak da Türkiye maalesef bugün iç sorunlarını bir türlü aşamıyor. İki gün önce yaşadığımız terör olayı, bunun en büyük örneklerinden bir tanesi. Türkiye maalesef 25 yıldır terörle ciddi bir şekilde ve dışa bağımlılığını ortadan kaldırarak kendi gücüyle, iç dinamikleriyle, istihbarat ağıyla, askeri gücüyle, ekonomik gücüyle, sosyal gücüyle

ve maalesef kendi projeleriyle mücadele edemiyor. Amerika'nın, İsrail'in, Avrupa Birliği'nin kendine dayattığı projelerden bir türlü vazgeçemiyor. Herkesin bildiği gibi çekiç güç şemsiyesi altında büyüyen terör örgütü, maalesef kafasının koparılması ve kazınması gerektiği dönemde yok edilmedi" dedi.

DTP'nin siyasi bir parti olmadığını ifade eden Destici, "Terör örgütünün siyasi uzantısı olan parti, Türkiye'de neredeyse bir kalkışma hareketi içerisine girdi. Hukuk onlara işlemiyor, asker onlara işlemiyor, polis onlara işlemiyor ve pervasız bir şekilde Türkiye'de insanlara, dükkanlara, araçlara, askerlere ve polislere saldırıyorlar. Bunun karşılığında da devlet devlet olmanın gereğini maalesef hem hukuki olarak hem de askeri olarak yerine getiremiyor. DTP siyasi bir parti falan değil. Terörist başının

emriyle kurulmuş, genel başkanı onun emriyle seçilmiş, milletvekilleri bir bir onun talimatıyla yazılmış bir parti" diye konuştu.

Danıştay'ın aldığı katsayı ile ilgili yürütmenin durdurulması kararında birinci sorumlunun hükümet olduğunu kaydeden Mustafa Destici, "Türkiye hala katsayı adaletsizliğini yaşıyor. Bunun birinci sorumlusu hükümet, Danıştay falan değil. Hükümet bu kanunu çıkarırken, bu düzenlemeyi yaparken Danıştay'ın bunu iptal edeceğini adı gibi biliyordu. Bu konularda kendilerine uyarılar da yapıldı. Sözlü ve yazılı her türlü uyarı yapıldı. Bunu bile bile altyapısını oluşturmadan böyle bir düzenleme yaptılar. Neden?

Burada devletle milleti karşı karşıya getirip oy avcılığı yapmak için, buradan kendilerine bir siyasi rant sağlamak için yaptılar" şeklinde konuştu.

BBP GENEL SEKRETERİ DESTİCİ SİVAS'TA
İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2009 Perşembe 15:43:03
Güncelleme :10 Aralık 2009 Perşembe 15:59:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?