3
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

BBP Lİderi Muhsin Yazıcıoğlu, yerel seçim startını Sivas'ta başlattı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, 2004 Mart ayında yapılacak olan Yerel Yönetim Seçimleri startını Sivas'ta verdi. Türkiye'nin her yerinde yerel seçimlere gireceklerini söyleyen Yazıcıoğlu, "Bu seçimlerde ana muhalefet olmaktan kurtulup, iktidar partisi olacağız" dedi.

Yaklaşık 500 kadar partiliye Yimpaş Restorantta iftar yemeği veren BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, dinamizmlerini sürdürdüklerini belirterek, ülkenin her köşesinde yerel seçimlere gireceklerini söyledi.

Yazıcıoğlu, şöyle konuştu; "Biz dinamizmimizi olduğu gibi sürdürüyoruz. Şimdi önümüzde bir mahalli seçimler var. Yerel seçimler yapılacak. Biz seçimlere BBP olarak Türkiye'nin her köşesinde katılacağız. Bütün heyecanımızla yerel seçimlere hazırlanıyoruz. Şu anda mevcut konjonktürlere baktığımızda, en avantajlı., önü açık parti BBP'dir. Bu seçimler çok daha iyi bir şekilde gösterecek. Mevcut iktidar gücüyle bu noktaya kadar geldi ne olacağını önümüzdeki günler gösterecek. Ortada ana muhalefet diye bir şey yok. Meclis dışındaki tüm partiler iç çekişme yaşıyor. Dolayısıyla, denenmişlerin artık bir kenarda kalması gerektiğine göre BBHP önümüzdeki yerel seçimlerde kendisini gösterme şansını bulacak" dedi.

BBP'DE HEDEF YEREL SEİMLERLE BİRLİKTE İKTİDAR OLMAK

Açıklamalarında, BBP'nin seçimlerde büyük bir şansının olduğunu belirten Yazıcıoğlu, konuşmasını öyle sürdürdü;

"Sivas'ta da sizden çok önemli görevler bekliyorum. Sivas'ta kaç kez tırmandık tırmandık duvarın dibine düştük. Ama bu defa halatlarımızı iyi atacağız, kancalarımızı takacağız, ayaklarımızı iyi bağlayacağız, kararlı olacağız, birlik ve beraber olacağız, bu defa makus tarihi yeneceğiz arkadaşlar. Sivas'ta artık ana muhalefet partisi olmaktan çıkıp, iktidar partisi olmak zorundayız. BBP'nin hakkını alacaksınız arkadaşlar. Almanın yolu önce sizin birliğinizden geçer. 3 Kasım seçimlerinin tramvasını artık atlatmış olmamız lazım. 3 Kasım seçimlerinde biz yenilmedik ama kazanamadık. Komplekse gerek yok, biz kazanamadık. Özeleştiriyi yaparak, çok iyi yapılanıyoruz. Son zamanlarda medyada iyi yer alıyoruz. Bu önümüzdeki engelleri aşmak için sıçrıyoruz. Şimdi bu psikolojiyi atlatıp, dedikoduyu, onu bunu bir kenara bırakacağız. Her tarafta kümeleneceğiz, yapılanacağız, bu işi sonuçlandıracağız. İstişare edeceğiz. Önümüzdeki günlerde bunu yoğun bir şekilde yapacağız ama bir adım daha fazla nasıl atarız bunu düşüneceğiz. Önümüze bakıp hesap yapacağız. Bunu yaptığımızda söke söke alırız. Bu emektar kadromuzun tek yumruk hale geldiğinde iradesini birleştirdiğinde,1993 yılının heyecanıyla meseleye bir daha sarıldığında, ya herro ya merro dediğinde bir kez daha söke söke alırız" diye konuştu.

İKTİDAR FORMÜLÜ

Yerel seçimler sonrasında BBP'nin büyüyerek, iktidara gelmesinin yolunu da açıklayan Yazıcıoğlu, konuşmasını öyle tamamladı;

"Var mı başka bir konu. Birleştirilecek mi diye konular konuşuluyor. Her kesin hesapları var. Değerli arkadaşlar, titreyin kendinize gelin. Kendi gerçeğinize, mecranıza, ideallerinize döndüğünüzde önce burada dirileceksiniz göreceğiz. Önce BBP'de diriceğiz sonra bütün ülkücüleri birleştireceğiz. Sonra tüm demokratları ve vatan severleri yanımıza alıp, iktidara taşınacağız. İşte size tüm aşamaları özetledim. Teoriler çok önümüze geldi. Herkes önce kendi kapısını süpürsün. Benim gibi kendimize döneceğiz, birlik olacağız, önce BBP'de birleşeceğiz" dedi.


 

www.bbp.org.tr
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2003 Cumartesi 00:00:12
Güncelleme :12 Ocak 2004 Pazartesi 21:47:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?