3
Mayıs
2024
Cuma
TURİZM

2 ev daha turizmin hizmetinde

Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, 2 Gümüşhane evinin daha restorasyonunun tamamlanarak il turizmine kazandırıldığını söyledi. Vali Dalmaz, Cumhuriyet döneminin ilk maliye bakanlarından Hasan Fehmi Ataç Konağı ile Balyemezler Konağı'nın restorasyonunun tamamlandığını, 2 artı 1 yıllığına kiraya verilen konaklara kamulaştırma dahil yaklaşık 1 trilyon lira harcandığını belirtti.

Tarihi Gümüşhane evlerinin ilin adı ile özdeşleştiğini belirten Vali Veysel Dalmaz, Hasan Fehmi Ataç Konağı ile Balyemezler Konağı'nın iki yıl önce kamulaştırıldığını söyledi. Vali Dalmaz, "Geçen bu süre içerisinde her iki konağımızı da restore ederek Hasan Fehmi Ataç Konağı'nı 1.1 milyar, Balyemezler Konağı'nı ise 2.1 milyar liraya kiraya verdik. Konakların hizmete girmesi ile birlikte ilimizde konaklana problemini de büyük ölçüde çözüme kavuşturduk" dedi.

Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, geçen yıl hizmete açılan Şinasi Özdenoğlu Konağı'ndan sonra bu yıl da hizmete giren Hasan Fehmi Ataç ile Balyemezler konaklarının ilin turizmine ivme kazandıracağını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2005 Cuma 13:29:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?