3
Mayıs
2024
Cuma
TURİZM

Zigana cazibe merkezi olacak

Gümüşhane Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Bostan ile Zigana Gümüşkayak Tesisleri'nde incelemelerde bulunan Vali Veysel Dalmaz, Zigana'nın cazibe merkezi haline getirileceğini söyledi.

Doğu Karadeniz Bölgesi illeri arasında kayak ve kış sporları konusunda Gümüşhane'nin iyi bir konumda olduğunu hatırlatan Vali Dalmaz, ilden, Türkiye ve uluslararası yarışmalarda birinci gelmiş çok sayıda kayakçı olduğunu söyledi. Dalmaz, "Bunu da Zigana'ya borçluyuz. Mevcut kapasiteyi artırma çabası içerisindeyiz. İlk etapta 500 metrelik yol sorununu çözeceğiz. Teleferik ve telekside aşılması gereken önemli bir sorun var. En az 3-4 trilyon lira para gerekiyor. Bu seneki önceliğimiz yolu yapmak. Baby Lift kurarak başlangıç yapacağız" dedi.

Geçen yıl kar ezme makinesinde meydana gelen arıza nedeniyle demode olmasından dolayı sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Vali Dalmaz, "Zirvede meydana gelen rüzgardan dolayı kar kalmıyor. Bu durumda kar ezme makinesi önem kazanıyor. Makineyi almak için temaslarımız var. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğümüzün ve bizim katkılarımızla kayak sporunun alt yapısını oluşturan makineyi alacağız. Mevcut tesislerimiz ve var olan teleksi ile yörenin göz bebeği olan kayak sporunu yeniden başlatacağız. Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgelerinde kayak sporu revaçta. Turizmin 12 aya yayılması çerçevesinde Palandöken ve Sarıkamış artan talebi karşılayamaz duruma gelmiştir. Daha çok tesis ve daha çok yatırım gerekiyor. Artan talepten Gümüşhane yararlanacak illerimizin başında gelmektedir. Valilik olarak alt yapı çalışmalarını tamamlamak üzereyiz. Mevcut olan kayak merkezini yaz-kış turizmin hizmetine vermeyi planlıyoruz. İdarenin onayladığı özel sektörün yapacağı yatırımlarla birlikte 100 kişilik toplantı, 100 kişilik kafeterya 200 olan yatak kapasitesini 300'e çıkarılması, 150 kişilik restoranı ve 14 bungolu tipi ev ile birlikte Zigana bir cazibe merkezi haline gelecektir" diye konuştu.

Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, Zigana Dağı'nda yeni yetişecek kayakçılar için 750 metrelik, profesyonel kayakçılar için ise bin metrelik pist bulunduğunu da sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2005 Cuma 12:01:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?