5
Mayıs
2024
Pazar
TURİZM

Hayal gerçek oluyor

Yıllardır sürüncemede olan Zigana Dağı'na yapılacak modern tesisler için bürokrasinin aşılmasıyla dev proje onaylandı. Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, AK Parti milletvekilleri Sabri Varan ve Temel Yılmaz'ın girişimleriyle Zigana Dağı'na yapılacak 4 yıldızlı modern turizm tesisleri projesi onaylandı. Gümüşkayak Limited Şirketi tarafından 5 yılda hayata geçirilecek olan projenin toplam maliyetinin 5 trilyon lirayı bulacağı belirtildi.

Yatırımla ilgili bilgi veren Gümüşkayak Limitet Şirketi ortaklarından Hüseyin Celep, geçen yıl haziran ayında Zigana Gümüşkayak Tesisleri'nde Vali Veysel Dalmaz ile Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu'nun da bulunduğu bir yemekte biraraya geldiklerini hatırlatarak, "Bu toplantıda Sayın Dalmaz'a hazırlanan projeyi sundum. Sayın Dalmaz projeyi çok beğendiğini belirterek gereken desteği sağlayacağını ifade etmişti. Gerek vali bey, gerekse AK Parti Gümüşhane milletvekilleri Sabri Varan ve Temel Yılmaz'ın çabalarıyla bürokrasi aşılarak projemiz onaylandı" dedi. Sıranın şimdi de yapılacak tesislere geldiğini belirten şirket ortaklarından Celep şunları söyledi:

"Önceliğimiz mevcut tesisi modern bir yapıya kavuşturmaktır. Haziran ayına kadar 100 yatak kapasiteli tesisimizi dağ ve yayla turizmine hizmet edecek şekilde restore ettikten sonra 4 yıldızlı 100 yatak kapasiteli bungola tipi evleri, 300 kişilik kapalı ve 150 kişilik açık restoran, 100 kişilik kapalı kafeterya ve 100 kişilik toplantı salonunu yaparak bölge turizminin hizmetine sunacağız. 5 yıl içinde gerçekleşecek yatırımımızın bugünkü birim fiyatlarıyla 5 trilyon lirayı bulacağını tahmin ediyorum."

Zigana Dağı Gümüşhane'nin Torul İlçesi sınırlarında bulunuyor. Zirve denizden 2100 metre yükseklikte. Trabzon ve Gümüşhane'ye 50'şer kilometre uzaklıkta bulunuyor. Zirve yazın çim, kışın ise kar kayağı yapmaya çok elverişli bir bölge. Zigana'da 1980'de Gençlik ve Spor Müdürlüğü adına yaptırılan Gümüş Kayak Dinlenme Tesisleri bulunuyor.

.
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2006 Salı 14:16:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Orbay TOKMAK IP: 88.64.128.xxx Tarih : 7.02.2006 18:05:19
ismim Selami TOKMAK almanyadan yaziyorum. Sayin,Valimiz Veysel dalmaz beye,ve bu proje, katkisi olan herkeze tesekkür ediyorum.Cok, güzel bir proje gerceklesiyor bölgemize, hayirli olmasini diliyorum.Yeni projeler, temennileriyle saygilar diliyorum. selami TOMAK