5
Mayıs
2024
Pazar
TURİZM

Mangalda hamsi pistte kayak

Gümüşhane'nin yeni kayak merkezi olmaya aday Süleymaniye Mahallesi'nde kayak yapan Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, kayak öğrenirken düştü.

Vali Veysel Dalmaz, eşi Sıdıka Dalmaz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Galip İncekürk, Emniyet Müdürü Ali Tom, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Çildoğan, kayak hocaları Namık Yenigün, Mustafa Akbulut ve bir grup kayakçılarla birlikte, il merkezine 5 kilometre uzaklıktaki 2 bin 200 rakımlı Süleymaniye Mahallesi içerisinde bulunan ve kayak merkezi yapılması planlanan bölgede incelemelerde bulundu. Yer yer 2 metre yüksekliği bulan kar sebebiyle Köy Hizmetleri Birim Müdürlüğü'ne ait kar makinesinin Çamlıköy Yaylası'ndan açtığı yoldan kayak bölgesine çıkan Vali Veysel Dalmaz, "İşte kayak merkezi yapacağımız bölge. Bu bölge Karadeniz Bölgesi'nin Uludağ'ı olacak bir alan" dedi.

Profesyonelleri kıskandıracak şekilde iyi bir kayakçı olduğunu da gösteren Vali Dalmaz, 1 kilometre uzunluğundaki piste kayak sporunun tadını çıkarırken zaman zaman da düştü. Vali Veysel Dalmaz, beraberindekilerle birlikte Çamlıköy Yaylasında kar üzerinde mangalda pişirilen balıkla öğle yemeği yedi. Yayla evinde beraberindekilerle birlikte bir süre dinlenen Vali Veysel Dalmaz, eski Gümüşhane'nin yerleşim alanı içerisinde olan bu bölgede geçmişle bu günü buluşturmak ve geleceğe taşımak istediklerini belirtti.

Vali Dalmaz, "Eski Gümüşhane kayak merkezi olarak düşündüğümüz alanda çalışmalar yapmak için bir ön incelemede bulunduk. Açtığımız pist alanında kayakçılarımızla birlikte kaymaya çalıştık. Gördük ki, bu alan hem birinci hem de ikinci etapda kayağa çok elverişli. İleride yapacağımız telesiyej projesiyle en yakın zaman içerisinde burasını kayak sporunun hizmetine vermiş olacağız. Çabalarımız bu yönde. Elbette, yöreye yatırım yapacak iç adamlarımıza da bir çağrıda bulunmak istiyorum; Doğu ve Kuzey Anadolu bölgeleri günümüzde kış sporlarının merkezi durumundadır. Yavaş yavaş deniz kenarından turisti bu yörelere kış aktiviteleri için çekmeye çalışıyoruz. Gümüşhane'de potansiyel alanlarımız var. Başta Zigana, Çakırgöl ve tarihi bir mekana sahip olan eski Gümüşhane diye adlandırdığımız Süleymaniye Mahallesi kayak sporu anlamında bir potansiyel oluşturuyor. Bunları değerlendirmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.
Vali Dalmaz, birkaç yıldır bölgede kar ölçümü ve rüzgarın yönünü tespit çalışmaları yapıldığını da hatırlatarak, şunları söyledi:

"Aralık ayı başında kar yağdığı anda nisan ayının ortalarına kadar bu bölgede kayak yapılabilecek konumda. Gerek yaptığımız incelemelerle belgeledik, gerekse uluslararası kayak federasyonu tarafından yapılan incelemede bölge ile ilgili raporlarını çok olumlu yönde verdiler. Raporda her türlü stilde kayak yapmaya elverişli, geniş kapasiteli, sadece kış aktiviteleri yönünden değil yaz aktiviteleri arasında bulunan çim kayağı yönünden de çekici bir bölge olduğu belirlendi. Hemen yakınında da tarihi bir mekanın olması da bir cazibe oluşturuyor. Bizim yapacağımız tek şey var, bu çekiciliğin yatırıma dönüştürülmesidir. Kültür ve Turizm Bakanlığı bizden 1/1000 ve 1/5000'lik haritalarını istedi. İnceleme yapılıyor. Bu bölgeye de zaten Kültür ve Turizm Bakanlığımızın onayı var. Ödenek noktasında da kısmen katkıları olacak. Ancak, biz burada özellikle özel sektörün yapacağı katkıları ve önerilerini bekliyoruz."

.
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2006 Pazartesi 13:58:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?