2
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

24 kişilik Tacikistan heyeti Bursa'da

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (TUSKON) bu yıl gerçekleştirdiği "Türkiye-Avrasya Ticaret Köprüsü Programı"nın dahilinde bulunan 24 kişilik Tacikistan heyeti, Bursalı işadamları ile fikir alışverişi yaptı.
 
TUSKON'un Bursa temsilcisi BUGİAD'ın düzenlediği gezide 24 kişilik Tacikistan heyeti Bursalı iş adamları ile buluştu. Bursa'da çok iyi karşılandıklarını söyleyen Tacikistan Sanayi Bakan Yardımcısı Abdulkerim Hikmotov, "Bize çalışmamız gereken sistemi öğrettiler. Bir çok işi adamıyla görüşmeler yaptık. İş alanında karşılıklı protokoller imzaladık. Özel okulları gezerek bilgiler aldık. Bu gelişmelerde gördük ki Türk ekonomisi çok hızlı gelişmiş. Yakın zamanda Tacikistan ekonomisi ile Türk ekonomisi arasında ciddi gelişmeler olacak. Birçok Türk firması Duşanbe'de faaliyet gösteriyor. Özellikle Türk yemekleri bambaşka. Cumhurbaşkanımız da yabancı iş adamlarının ülkemize gelerek yatırım yapmalarını istiyor" dedi.
 
Türk müteşebbislerin önemli ölçüde Tacikistan eğitimine katkı yaptığını belirten Hikmotov, "Türk tekstil firmaları ile de çalışmalar yapmak istiyoruz. Ülkemizde iş gücü, elektrik çok ucuz. Yer bulmada kolaylıklar sağlıyoruz. Bursa'da tekstil ve gıda sektöründe karşılıklı alışverişler olabilir. Tacikistan'da Çin malları çok ucuz ama kalitesiz. Türk mallarının kaliteli olduğunu gördük. Bursa ile aramızda köprü kurulsun istiyoruz" diye konuştu.
 
BUGİAD Genel Sekreteri Onur Kaya da Tacikistan'ın ilk defa Bursa ile görüşme yaptığını hatırlatarak, ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Tacikistan'dan gelen heyet, Bursalı iş adamları ile karşılıklı görüşme imkanı buldu.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2006 Perşembe 14:59:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?