2
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Modanın devleri UİB'de buluşacak

Uludağ İhracatçı Birlikleri, 20. kuruluş yıldönümü münasebetiyle UİB 1. Moda ve Tasarım Günleri ile dev bir organizasyona imza atıyor. 

20-21 Mart 2007 tarihlerinde UİB’de düzenlenecek etkinliklere dünyaca ünlü firmaların ürün ve marka geliştirme danışmanı Mariam Jalabi ile Fransa’dan dünyaya trend ve tasarım sunan Carlin International’ın Türkiye Temsilcisi Concordia B.V, Türkiye’nin önde gelen tasarımcılarından Bahar Korçan, Özlem Süer, Ümit Ünal, Nejla Güvenç ve Hatice Gökçe katılacak. Paneller, workshoplar, sektörel sunumlar, ünlü modacılarla sohbetler, trend grup toplantıları, koleksiyon hazırlama uygulamaları ve daha pek çok etkinlik sektör temsilcilerine yeni deneyimler kazandıracak. 1. Moda ve Tasarım Günleri’ne UİB’e üye bütün firmaların katılımı bekleniyor.
 
1. Moda ve Tasarım Günleri’nin ana teması, sürdürülebilir küresel rekabetin vazgeçilmez unsurlarından “tasarım” olacak. Etkinliğin ilk gününde, Carlin 2008 Impulse sunumu, moda ve tasarım paneli, Moda ve Tasarımcılar Derneği’nin trend sunumuyla 3 ayrı grup halinde gerçekleşecek trend grup toplantıları yapılacak. İkinci gün ise Mariam Jalabi’nin marka sunumuyla 3 ayrı workshop gerçekleştirilecek. Etkinliğe Concordia işbirliğiyle katılacak olan Jalabi, gelecek sezonlarla ilgili trendler ve sektörün dünyada izleyeceği yol hakkında ipuçları verecek. 

Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Şankaya; etkinlik kapsamında üye firmalara 2008 yılı trendlerini sunmanın yanı sıra, Türkiye’nin ünlü tasarımcılarıyla sanayi ve hazır giyim dünyasını bir araya getirmek istediklerini söyledi. Tasarımın Türkiye’deki durumunu ele almak ve bu konuda birlik üyesi firmalara yön göstermek için öne çıkmış isimleri ağırlayacaklarını anlatan Şankaya, “Üyelerimizin dünyanın en büyük firmalarına trend, tasarım, koleksiyon ve marka danışmanlığı yapan Mariam Jalabi’den çok önemli bilgiler alacaklarını düşünüyorum. Özellikle üye firmalarımızdaki tasarımcı arkadaşlar, etkinliğin ikinci gününde yapılacak workshop çalışmalarında, koleksiyon hazırlama uygulamalarıyla bilgilerini yenileme ve pekiştirme şansı bulacak.” dedi.
İha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2007 Çarşamba 19:13:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?