3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

BUGİAD ödülleri sahiplerini buldu

BUGİAD ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Bu yıl 2.'si düzenlenen Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Ekonomik, sosyal, kültürel alanda katkı oluşturan sanayici, iş adamı, bürokrat, spor adamı ve yöneticilerinin ödüllendirildiği gecede 10 ayrı kategoride ödül almaya hak kazanan isimler, BUGİAD üyelerinin oylarıyla belirlendi.

Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül gecesine Bursa Valisi Şahabettin Harput, AK Parti milletvekilleri Ali Koyuncu, Mehmet Tunçak ve Mehmet Ocakdan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BUGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Canlılar, TUSKON Yönetim Kurulu Başkanı Rızanur Meral, Bursaspor'un başarılı futbolcusu Ömer Erdoğan ile çok sayıda siyasetçi, iş adamı ve yönetici katıldı. Ödül töreninde konuşan BUGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Canlılar, ülke kalkınması yolunda

kazandıklarını toplum yararı için tekrar yatırıma dönüştüren işadamlarının, her türlü övgüyü hak ettiğini söyledi. Canlılar, "Hepimizin ortak değeri, Bursa'ya en güzel şekilde hizmet etmek ve ülkemize, insanımıza faydalı işler yapmaktır. Bursa'ya yapılan her yatırım, verilen her emek çok kıymetlidir. Aslında Bursa halkı kendisi için çalışanları çok iyi biliyor. Bizde Bursa'ya hizmet edenleri vefanın bir gereği olarak ödüllendirdik" dedi.

Törende konuşan TUSKON Yönetim Kurulu Başkanı Rızanur Meral ise, 30 yıldır yurt dışına gittiklerini ancak daha önceleri bu kadar el üstünde tutulmadıklarını ifade ederek, "Böyle bir dönemi işadamları olarak yaşamadık hiç. Ancak son yıllarda tüm dünya bizden bahsediyor. Gittiğimiz yerlerde insanlar kendi dillerinde Türkiye ile gurur duyduklarını ve Türkiye'yi örnek aldıklarını söylüyorlar. Bunları duydukça bizlerde gururlanıyoruz" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, marka kent Bursa'ya hizmet edenler arasında bulunan BUGİAD'a teşekkür etti. Vali Şahabettin Harput da, Türkiye'nin başarılı olmasında iş adamlarının öneminin büyük olduğuna dikkat çekerek, marifetin iltifata tabi olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından yapılan ödül töreninde, Alara Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Taner "Yılın İşadamı", EPSA Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir "Yılın İşkadını", BEBETTO "Yılın KOBİ'si", Uğur Özen "Yılın Girişimcisi" ödüllerini alırken, Bursaspor "Bursa'nın Tanıtımına Katkı Ödülü", Ömer Erdoğan "Yılın Sporcusu", Rafet Kahraman "Eğitime Katkı Ödülü", Faruk Saraç "Tarihe ve Kültüre Hizmet Ödülü", Selman Kaleli "Vefa Ödülü", geçtiğimiz ay hayatını kaybeden Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.

Dr. Mete Cengiz "BUGİAD Özel Ödülü"ne layık görüldü.

Yılın iş adamı seçilen Yavuz Taner, çalışmaları ile Bursa'yı sektörün merkezi yaptığı ve her yıl ihracat oranlarını artırarak ülke ekonomisine katkı sağladığı gerekçesiyle; yılın iş kadını Nurcan Özdemir, kadın olarak sektörde gösterdiği başarısı gerekçesiyle; yılın KOBİ'si BEBETTO, bebe giyiminde 15 yılda Türkiye'nin aranan markaları arasına girmeyi başardığı gerekçesiyle; yılın girişimcisi Uğur Özen, yurt dışındaki gökevi cihazlarını Türkiye'de üretme başarısı gösterdiği gerekçesiyle; Tarihe ve

Kültüre Hizmet Ödülü alan Faruk Saraç, Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksek Okulu'nu Bursa'ya kazandırdığı gerekçesiyle; Bursa'nın Tanıtımına Katkı Ödülü alan Bursaspor, şampiyon olduğu gerekçesiyle; yılın sporcusu Ömer Erdoğan, en çok forma giyen ve hiçbir futbolcu ile polemiğe girmeden top koşturan biri olduğu gerekçesiyle; Eğitime Katkı Ödülü alan Rafet Kahraman, eğitilmiş bir neslin önemine vurgu yaptığı gerekçesiyle; Vefa Ödülü alan Selman Kaleli, hayatı boyunca hayır hizmetlerinde bulunması

gerekçesiyle; BUGİAD Özel Ödülü'ne layık görülen ve geçtiğimiz ay hayatını kaybeden Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mete Cengiz, ömrünü insanlığa adaması, sağlık sorunlarına rağmen görevini aksatmadan yaptığı gerekçesiyle ödüle yayık görüldüler.

BUGİAD ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
BUGİAD ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
BUGİAD ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
BUGİAD ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
BUGİAD ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
BUGİAD ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
BUGİAD ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
BUGİAD ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2011 Pazar 12:06:04
Güncelleme :28 Şubat 2011 Pazartesi 01:51:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?