1
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

HDI acenteleriyle buluştu

Uluslararası sahada faaliyet gösteren Alman sigorta şirketi HDI, Türkiye'de 2007 yılı sonunda 240 trilyonluk bütçe ayırmayı düşünüyor.
 
Bursa Bölgesi acenteleriyle yemekte biraraya gelen HDI Genel Müdürü Ayhan Apak, HDI'nın Türkiye'ye 240 trilyon bütçe ayırmayı planladığını açıkladı. 2001 yılında çekilen sıkıntıları her yönüyle yaşadıkları anlatan Apak, "Sizlerin gösterdiği destekle bunları atlattık. Zifiri karanlığı geride bıraktık. Bir Alman firmasının İhlas Sigorta'ya önem vermiş olması çok önemli. Artık son derece kaliteli ve seviyeli insanlar, 'Acenteniz olabilir miyiz?' diyorlar" dedi. 

İhlas Sigorta'nın, 84 senelik Cumhuriyet tarihimizin en hızlı, en şeffaf ve en dürüst şekilde yabancı sermayeyi transfer ettiğini açıklayan Ayhan Apak, "HDI, İhlas Sigortayı 7 ay içerisinde beğendi, anlaşma yapıldı. İmzalar atıldı. Bu kadar hızlı değişim dünyanın hiçbir yerinde yok. Artık ilk 10 sigorta şirketi arasına girmeyi hedefliyoruz. Devir işleminin bu kadar hızlı gerçekleşmesi, İhlas Sigorta'nın bilançolarının sağlamlığı sayesinde oldu. Dünyanın birçok ülkesinde faaliyet gösteren Alman Talanx'ın yıllık geliri 26 milyar dolar. Türkiye'deki bütün sigorta şirketlerin toplam yıllık geliri ise 5 milyar dolar civarındadır. Türkiye, sigorta alanında dünya sıralamasında çok gerilerde. Türkiye'nin de basamakları çıkması gerek. 2007 yılı sonunda 240 trilyonluk bütçe ayırmayı düşünüyoruz" diye konuştu. 

Bursa bölgesi acenteleriyle biraraya gelen HDI Sigorta Genel Müdürü Ayhan Apak, sigortacılığı kara gün dostu olarak algılayıp, hayata geçirdiklerini belirterek, "Herkesin yapmadığını yapıyoruz. Kasko müşterilerimize tek taraflı kazalarda 7 gün 24 saat eksper hizmeti veriyoruz. Sigortalımızın hasarını hemen ödemek için gece gündüz farkı gözetmeksizin çalışma başlatıyoruz. HDI sigortadan kesilen trafik poliçelerinde, müşterimizin aracının nakli için gerekli olan asistan servisini ücretsiz veriyoruz. Türkiye'deki 11 milyon araçtan 3 milyonu kaskoludur. Bu hizmetleri sağlıklı verince sigortacılık sektörüne yeni müşteriler kazandırıyoruz. Türkiye'de sigortacılık sektörünün önü açıktır. Hizmet kalitesini yüksek tutarak HDI olarak 2006'ya göre 2007'de yüzde 70 büyüyüp 2 milyon poliçeye ulaşacağız" şeklinde konuştu. 

Kasko ve deprem sigortalarından, ferdi kaza, koltuk ve zirai ürün sigortasına kadar elementer grubunda bütün poliçeleri kesen HDI sigorta, bir ayda acente sayısını 500'e çıkarttı. Yıl sonuna kadar güvenilir hizmet veren 150 acente daha alacak olan HDI, müracaatları titizlikle inceliyor.
İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2006 Cumartesi 14:24:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?