1
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

60 yeni tesis yapıldı

Türkiye'nin ilk organize sanayi bölgelerinden Bursa OSB'de, 2005 yılında toplam 60 bina için inşaat ruhsatı verildi. OSB içerisinde 314 bin metrekare inşaat yapıldı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis toplantısında odanın 2005 yılı faaliyetleri değerlendirildi. Toplantıda, BTSO yönetimindeki Organize Sanayi Bölgesi'nde 60 firmanın inşaat ruhsatı alarak, toplam 314 bin metrekarelik inşaat yaptığı kaydedildi. Bu arada 2005 yılında 40 bina içinde yapı kullanma ruhsatı düzenlendi.

2006 yılında en büyük inşaat faaliyetini ise Oyak Renault fabrikası yürüttü. Renault, yeni idari birimleriyle Mudanya yolu üzerinde sanayi bölgesine modern bir görünüm veren yeni binalarını inşa etti. Halen mülkiyeti firmalarda olmak üzere 200 bin metrekarelik bir alanda sanayi tesisi yapma imkanı olduğu bildirildi.

Bu arada, 9 milyon dolarlık bir yatırımla Osmangazi Hipodromu yakınlarında faaliyet gösteren atık su arıtma tesisleri de iki katı kapasiteye çıkartıldı. 2006 yılında OSB'de proses suyu temininde kullanılan arıtma tesislerinde de 9 trilyonluk bir yatırımla kalite artırımına gidileceği, içme suyu kalitesindeki suyun 2007'den itibaren sanayicilere verileceği kaydedildi.

BTSO'nun faaliyet raporunda ayrıca, 500 üyeye 8.5 milyon YTL düşük faizli oda kaynaklarından kredi kullandırıldığı, anlaşmalı 11 bankadan piyasa şartlarından daha düşük 120 milyon YTL'lik kredi alındığı belirtildi. Oda meclis toplantısında ayrıca Ticaret ve Sanayi Bakanlığı'ndan onayı alınan Merinos'daki Kongre Merkezi inşaatı içinde belediyeyle yüzde 50 ortaklık yapılması hususunda izin çıktığı, buraya 20 milyon dolar kaynak aktarılabilmesi için meclisten yönetime yetki verildiği bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2006 Çarşamba 13:49:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?