1
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Acem Kavşağı'nda çile bitiyor

Bursa'da, yapımı yılan hikayesine dönen Acemler Kavşağı'nda aylardır süren servis yolu çilesi haftaya bitiyor.

Büyükşehir Belediyesi'nin, davaları kazanıp 1 yıl gecikmeli inşaatına başladığı Acemler Kavşağı'nda yonca kavşak inşaatı için mevcut yolun geçtiği kısımdaki imalatlar kısa sürede tamamlandı. Bursa Büyükşehir Belediyesi, Merinos ve Orhaneli batçık kavşakları ile kesintisiz çalışan doğu batı aksında Acemler'de yolu bir hafta içinde eski şekliyle hizmete açarak, servis yollarından ulaşımı tekrar eski haline getirecek.

Kavşak inşaatının yan lupları ise, yolun kenarında devam edecek. Böylece yaklaşık 1 yıldır Acemler Emniyet Müdürlüğü ve Oulu Caddesi'ndeki servis yolundan devam eden şehre girişler eski haline döndürülecek.

Bu arada, Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, yerel bir televizyon programında inşaatı devam eden Esentepe Kavşağı'nda faaliyetlerin hızlandırıldığını, okulların tatil tarihi olan 15 Haziran'da Mudanya yolunda kesintisiz ulaşım sağlayacak olan bat-çık kavşağın hizmete alınacağını müjdeledi. Bursalılar'ın okulların tatil olmasıyla Mudanya ve Güzelyalı'daki yazlıklarını tercih etmeye başladıklarını belirten Şahin, Esentepe Kavşağı'nın 15 Haziran'da hizmete alınacağını söyledi.

Öte yandan, Bursaray B etabı çalışmaları çerçevesinde Şükraniye'de servis yoluna alınan Ankara Yolu trafiğinde ara sokakların yükünü hafifletmek için gidiş ve geliş tek şeritli ulaşımın başlatılacağı bildirildi. Özellikle kamyonet ve ağır tonajlı vasıtaların geçişine tahsis edilecek tek şeritle Karlıdağ ve Vişne caddelerinin yükünün hafifletilmesi hedefleniyor.

.
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2006 Pazar 21:59:20
Güncelleme :23 Nisan 2006 Pazar 22:03:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?