1
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Acemler kavşağı inşaatına başlandı

Bursa’da yapımı 12 yıldır konuşulan, ancak hiçbir çözüm üretilmeyen Acemler Köprülü Kavşağı’nın inşaatına yeniden başlandı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kent içi ulaşımına nefes aldırmak amacıyla başlattığı ulaşım yatırımlarından Acemler Köprülü Kavşağı inşaatı öncesinde gerçekleştirilecek aplikasyon (sondaj ve altyapı aktarımları) çalışmalarına başlandı.

Günde 85 bin aracın geçtiği ve şehir içi trafiğinin âdete kilit durumundaki Acemler Kavşağı’nın 180 günde tamamlanması bekleniyor. İnşaat çalışmaları süresince bölgede trafik daha önce hazırlanan servis yollarından sağlanacak.

Günde 85 bin aracın geçtiği Acemler’de çile bitecek

Danıştay’ın kararı öncesinde Acemler Kavşağı’nın yapım işini Karayolları ile yaptıkları protokolle devir aldıklarını hatırlatan Şahin, Bursa’nın 12 yıldır çözümlenemeyen bir meselesini sonuçlandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Adım adım ulaştıran ulaşıma doğru

Göreve gelmeden önce ‘ulaştıran ulaşım’ sözü verdiklerini hatırlatarak, bunun gerçekleşmesi için 20 ayda trafiğin en çok sıkıştığı ve yıllardır yapımı konuşulan 3 bölgede 3 kavşağı hizmete açtıklarına dikkat çeken Başkan Şahin, “Verdiğimiz sözleri bir bir gerçekleştiriyoruz. Amacımız yılların biriken sorunlarını en kısa sürede çözerek, yaşanabilir ve keyif veren bir Bursa. Bu inançla çalışıyoruz” dedi. Şahin, Acemler’e yapılacak 4 yoncalı, bir hemzeminli kavşağın sadece bölgenin değil, Bursa-İzmir, İstanbul-İzmir ve Mudanya-Bursa yollarındaki de trafik yoğunluğunu ortadan kaldıracağını belirtti.

Kavşak inşaatı sırasında yaşanan sıkıntıların, 4-5 ay içinde yerini rahatlığa bıraktığını vurgulayan Başkan Şahin, “Güney Afrika dönüşümüzde Frankfurt aktarmalı, İstanbul’a gelişimde hava trafiğinin yoğunluğundan dolayı 1,5 saat havaalanında beklemek zorunda kaldık. Sorunların çözümünde, kimsenin elinde sihirli değnek yok. Kentlerin ihtiyacı olan yatırımlar, yıllar önce planlanıp, yapılması gereken projeler. Ancak Bursa’nın sorunlarını çözmek, bana ve ekip arkadaşlarıma kaldı. Kavşak inşaatları aynı anda başladı yönünde eleştiriler var. Fakat 3 kavşak inşaatının da istikametleri farklı yönlerde. Ben istemez miydim ‘Her başkan iki kavşak yapsaydı da, bu sıkıntıyı yaşamasaydık’.

Bende sorunları çözülmüş bir kentin yöneticisi olsaydım. Bu kavşaklar bitecek, yeni sorunlarının çözümüne başlayacağız. Bursa, yeterince vakit kaybetti. Artık kaybedecek vakti yok. Yılmadan, bıkmadan, usanmadan, dertlerden yakınmadan Bursa’nın ihtiyacı olan yatırımları bir bir gerçekleştireceğiz. Çünkü biz bunu yapacağımızın sözünü verdik. Bunun için buradayız” diye konuştu.

Her kavşak inşaatında benzer çilelerin çekildiğini, ancak bu sıkıntıların 4-5 ay sonra yerini rahatlığa bıraktığına dikkat çeken Başkan Şahin, “Bir vatandaşla karşılaştım. ‘İnşaatlardan dolayı size kızıyordum. Ama bittiğinde trafikte saatlerce beklemekten bizi kurtardığınız için şimdi size dua ediyorum’ dedi. İnşallah 3 yıl sonra bütün Bursa bize dua edecek” şeklinde konuştu.

Şahin ayrıca Çevre Yolu’nun açılmasından sonra ağır tonajlı araçlara getirdikleri sınırlamanın, uygulanmamasından da yakınarak, sürücülerin bu konuda alınan kararlara uymalarını istedi.

Bu arada Acemler Köprülü Kavşağı’nın temeli önümüzdeki günlerde atılacak.

.
Yayın Tarihi : 7 Mart 2006 Salı 18:26:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?