5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Başkan Şahin ulaşım zammını savundu

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, toplu ulaşıma yapılan zammın gerekçelerini açıklarken, "Zamları dünyadaki petrol fiyatlarının hızla artması ve buna bağlı olarak Türkiye'de benzine gelen artışlardan dolayı yaptık. Zamma rağmen büyükşehirler arasında en ucuz ulaşım Bursa'da" dedi.

Başkan Şahin, Davutkadı Eşref Evcil İlköğretim Okulu'nda düzenlenen kırtasiye teslim töreninde basın mensuplarının ulaşım zamlarıyla ilgili sorularını cevaplandırdı. Akaryakıt fiyatlarına geçen yılın Ağustos ayından buyana yaklaşık yüzde 30 zam yapıldığına dikkat çeken Başkan Şahin, "Biz de halkımızı mağdur etmeyecek ölçüde ulaşıma değişik oranlarla artırdık. Bursa'nın BursaRay, otobüs, minibüs, taksi ve dolmuşlarda geçerli olan zam oranlarının İstanbul, Ankara ve İzmir'e oranla baktığımızda yine de bu illerin altında tuttuk" diye konuştu.

Ulaşım zammının bir gerekçesinin de ulaşıma yapılan yatırımlar olduğunu ifade eden Şahin, "Yatırımlarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. BursaRay'dan her ay 300-350 milyar TL'lik bir gelirimiz olmasına rağmen 6 trilyon TL civarında geçmiş döneme ait yatırım ödemelerini yapıyoruz. Ayrıca BursaRay B etabının çalışmaları devam ediyor. Bunun yanısıra, çalışmalarımızı ve yatırımlarımızı BursaRay'ı üniversiteye kadar uzatabilmek için yapıyoruz. Metro ulaşımını 500 bin liradan 800 bin liraya çıkarttık. İddia ediyorum, Türkiye'de en ucuz metro yolculuğu Bursa'dadır. İstanbul ve Ankara metro fiyatları bir milyon 250 bin lira" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2005 Cuma 21:02:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
GEMLİK HALKI IP: 81.214.220.xxx Tarih : 19.09.2005 08:34:20
SN.BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI HİKMET ŞAHİN, GEMLİK-BURSA MERKEZ ARASI DİREK BELEDİYE OTOBÜSLERİNİ NEZAMAN BAŞLATACAKSINIZ.. MİNÜBÜSLER İLE AKTARMA YAPARAK PAHALIYA VE SAATLER SONRA BURSA MERKEZİNE GİDİP,GELEBİLİYORUZ. BELEDİYE TOPLU TAŞIMACILIĞA ÖNEM VERİYOR..?? GEMLİK- BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE BAĞLANDI DİREK OTOBÜSLER HAKKIMIZ DEĞİL Mİ..???