5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

BAT, 150 milyon dolarlık tütün alacak

British American Tobacco (BAT) Türkiye Kurumsal İlişkiler Direktörü David Wilson, yıllık 150 milyon dolarlık Türk tütünü almayı hedeflediklerini söyledi.

Yenilenen tadı ve harmanıyla piyasaya sürülen Pall Mall ve Viceroy'un tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında konuşan BAT Türkiye Kurumsal İlişkiler Direktörü David Wilson, Türkiye'deki yatırım miktarlarının 300 milyon dolara ulaştığını kaydetti.

Tekel'in özelleştirilmesiyle ilgili soruları da cevaplayan Wilson, "Tekel'in önümüzdeki yıl yeniden satışa çıkartılması beklentisi içindeyiz. Tekel'in satışıyla ilgili bağlantımızı ve ilgimizi muhafaza ediyoruz. Biz Tekel ile hep yakından ilgileniyoruz" dedi.

Geçen sene Bursa'dan çok iyi verim elde ettiklerini ifade eden Wilson, Bursa'nın gelecekteki Türkiye'nin modeli olabileceğini kaydetti. Hükümetin Temmuz ayında vergi sisteminde değişiklik yaptığını ve bu nedenle Viceroy sigarasında eski tada geri döndüklerini vurgulayan Wilson, Türkiye pazarında Viceroy'un 4. sırada olduğunu, Pall Mall'ın ise en iyi yerli ve yabancı tütünlerden oluştuğunu söyledi.

Gelecekte Bursa'da yeni yatırımlarla büyümeye devam edeceklerini belirten Wilson, "Türkiye son derece rekabetçi bir pazara sahip. Bizim sektörümüzde 6 şirket rekabet ediyor. Biz bu rekabetten memnuniyet duyuyoruz. Bu kıran kırana mücadelede rakiplerimize kalitemizi gösterme fırsatı buluyoruz" diye konuştu.

Wilson ayrıca, sigarayla mücadele konusunda Türkiye'de çok katı önlemler alındığını ve 2006 yılından itibaren sigara paketlerinin üzerinde katı uyarıcı yazıların bulunacağını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2005 Çarşamba 12:15:55
Güncelleme :13 Ekim 2005 Perşembe 09:53:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?