5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Bursa'ya yabancı yatırımcı akını

Otomotiv sanayiine yedek parça üreten MGI COUTIER, Bursa'da yeni tesisini hizmete açtı.

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi'nde (NOSAB) 2004 yılında otomotiv sanayii için yedek parça üretimine başlayan Fransız MGI COUTIER firması, bin 500 metre karelik yeni üretim tesisinin de açılışını yaptı.

Açılış töreninde konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Andre Coutier, üretimlerini maliyetlerin düşük olduğu bölgelerde yaptıklarını belirterek, "Batı Avrupa piyasası artık olgunlaşıp doymuştur. Araştırmalarımız sonucu Türkiye'de maliyetlerin ucuz olduğunu gördük ve otomotiv sanayiinin kalbi olan Bursa'ya yatırımlarımızı yaptık.

Fabrikamızda yaklaşık 400 kişi çalışmakta ve bu sayıyı 2006'da daha yukarılara çıkartacağız" dedi. Coutier olarak bugüne kadar Bursa'da 10 milyon dolar yatırım yaptıklarını, 2006 ve 2007 yıllarında 5 milyon dolar daha yatırım yapacaklarını kaydeden Coutier, 2005 yılı cirolarının 24 milyon Avro, 2006 ciro hedeflerinin ise 29 milyon Avro olduğunu ifade etti.

Öte yandan toplantıda konuşan MGI COUTIER Bursa Şubesi Genel Müdürü Aral Alkan ise, üretimin yüzde 65'ini dünyadaki 20 değişik ülkeye yaptıklarını, Türkiye'de ise Renault, Toyota, Honda, Frod Otosan gibi otomotivin dev isimleriyle çalıştıklarını vurgulayarak, 2006 yılında çalışan işçi sayısını daha da artırarak yatırımlarını çoğaltacaklarını kaydetti.

Açılış töreninde yer alan Bursa Valisi Nihat Canpolat ise, bu tür yatırımların sevindirici olduğunu söyleyerek, yabancı sermayeye kolaylık sağlamaya hazır olduklarını açıkladı.

.
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2005 Cuma 20:55:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?