1
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

BUSKİ'den internetten fatura ödeme dönemi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından abonelerin internet üzerinden her türlü fatura işlemlerini yapabilmelerini sağlayan “e-buski” ve Büyükşehir sınırlarına yeni bağlanan yerleşim birimlerinde hizmet vermeye başlayan “Mobil Tahsilat Araçları”nı bugün düzenlenen bir basın toplantısı ile tanıttı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, günümüzde zamanın etkili kullanımının ne kadar önemli olduğu belirterek, “Atalarımızın, ‘Vakit nakittir’ sözü sanırım günümüzde daha da anlam kazandı.

Bu noktadan çıkışla, hem teknolojiyi daha iyi kullanmak, hem de halkımıza daha süratli hizmet vermek için biz de zaman zaman belediyemiz birimlerinde bir takım düzenlemelere gidiyoruz. Bu kapsamda, 600 bin abonesi olan BUSKİ, internet üzerinden tahsilat ve mobil araçlarla yerinde tahsilat hizmetlerine başladı” dedi.

İnternet üzerinden ve mobil araçlar ile yerinde tahsilat hizmetleri başladı

BUSKİ abonelerinin bugüne kadar, 13 tahsilat şubesi, 18 banka ve online bağlantısı olan PTT şubeleri aracılığıyla ödemelerini yapabildiğini ifade eden Başkan Hikmet Şahin, “Geçtiğimiz günlerde ise, internet üzerinden (e-tahsilat) ve mobil araçlar ile yerinde tahsilat hizmetleri de halkımızın istifadesine sunuldu.

Hemşerilerimiz artık tahsilat şubelerine uğramadan ‘e-tahsilat’ sayesinde internet üzerinden borçlarını kolaylıkla görebilir, ödeme yapabilir, yapılan ödemelere ait dekontların çıktısını alabilir.

Ayrıca, isteyen abonelerin mail adreslerine veya cep telefonlarına da ödemelerle ilgili bilgiler gönderiliyor” diye konuştu.

Abonelerin internet hizmetinden yararlanmaları için form doldurmaları yeter

BUSKİ abonelerinin tüm bu işlemlerden ücretsiz yararlanmak için www.buski.gov.tr adresine girip konuyla ilgili formu doldurmaları gerektiğini belirten Şahin, “Belediyemizin sınırlarının genişlemesiyle, sorumluluk alanımız 253 km2’den yaklaşık 2900 km2’ye çıktı.

Belediyemizin tüm birimleri gibi BUSKİ de üzerine düşen görevi yaparak, yeni bölgelerde yatırımlara başladı. Süratle, BUSKİ Taşra Teşkilatları Daire Başkanlığı oluşturuldu ve Gemlik ile Mudanya başta olmak üzere çok sayıda bölgede yatırımlara başlandı” dedi.

Teknolojik donanımla kuşatılan 4 adet gezici tahsilat aracı yollarda

Yeni bağlanan bölgelerde su faturalarını ödemek için Bursa’ya ya da ilçelere kadar gitmek zorunda olan vatandaşlarımız için de, gezici tahsilat şubelerinin oluşturulduğunu kaydeden Şahin,

“Teknolojik donanımla kuşatılan 4 adet gezici tahsilat aracı, Akçalar, Güzelyalı, Göynükbelen, Kirazlı, Karıncalı, Kurşunlu, Küçük Kumla, Umurbey ve Emek’te hizmet vermeye başladı. Bu araçlar ayrıca, kuyrukların oluştuğu noktalarda da devreye girerek, sıkıntı çekilmemesi için halkımıza yardımcı olacak” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin ve BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, basın toplantısından sonra “Mobil Tahsilat Araçları”ndan su faturasını sıra beklemeden ödeyen Ersin Öztek adlı vatandaşa teşekkür etti.

.
Yayın Tarihi : 24 Mart 2006 Cuma 19:31:13
Güncelleme :27 Mart 2006 Pazartesi 16:20:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?