5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

BUSKİ'den suya fahiş zam

Bursa Su Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ), ilçe ve ilk kademe belediyelerinin su fiyatlarına yüzde 45 zam yaptı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'in başkanlık ettiği BUSKİ Genel Kurulu toplantısında, ilçe ve beldelerin su tarifesi görüşülürken, bunlara yüzde 45 zam yapılması kararlaştırıldı.

Ancak ilçe ve belde temsilcileri, tarifenin adaletsiz olduğunu ileri sürdü. Tepkilere cevap veren Başkan Şahin, her yeri şehirleştirmek istediklerini belirterek, merkez ilçelerin su bedellerini de 2006 yılı içerisinde Toptan Eşya Fiyat Endeksi (TEFE) ve Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) oranlarına göre artıracaklarını söyledi.

Toplantıda daha sonra BUSKİ'nin bütçesi oylamaya sunuldu. 172 trilyon 560 milyar olarak açıklanan gidere karşılık, 168 trilyon gelir olduğu, 4 trilyon 500 bin YTL'lik bütçe açığının dış kredilerle finanse edileceği açıklandı. Onaylanan bütçe rakamları sonrası söz alan Başkan Şahin, "Zamları da, borçlanmaları da, hizmetleri gerçekleştirmek için yapıyoruz. Yatırımlar devam etsin, projeler tamamlansın, ondan sonra indirime gidelim. Bugün birtakım sıkıntılar çekebiliriz, ama yakında rahat edeceğiz" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Sözcüsü Yücel Akgün ise, grup olarak tüm kararlara olumlu oy verdiklerini hatırlatarak, "Bütçede ciddi şekilde açık var. BUSKİ'nin şubat ve ağustos aylarında 5.2 milyon dolarlık ödemesi var. Bu ödemeler ne şekilde yapılacak? Kasada hazır para var mı, yoksa borçlanmaya mı gidilecek? BUSKİ'nin durumu hiç de iç acıcı değil" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2005 Çarşamba 00:45:08
Güncelleme :30 Kasım 2005 Çarşamba 00:49:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
M.Tahir AKÇA IP: 85.97.184.xxx Tarih : 5.12.2005 13:16:32
Sizleri insafa davet ediyorum.