5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Çelikpalas Oteli satılıyor

Emekli Sandığı'nın İstanbul, Ankara ve İzmir'deki otellerini elinden çıkartmasından sonra, yeni inşaatı sebebiyle satışı daha teferruatlı olan Bursa'daki Çelikpalas Oteli'ni de satışa çıkartacağı öğrenildi.

Emekli Sandığı'nın Özelleştirme İdaresi kanalıyla Bursa Çelikpalas Oteli'nin arka kısmında kaba inşaatı bitmiş devasa yeni binaları ile birlikte çalışan mevcut otelin birarada satışa sunulacağı kaydedildi. Ek tesislerin mevcut otelin 5 katı büyüklüğünde olduğuna dikkat çekilerek, içerisinde kaplıca suyu olan, şehrin merkezinde ve yeni tesisleri ile 2 bine yakın yatak kapasitesi bulunan otelin büyük ilgi göreceği belirtildi.

Eski Emekli Sandığı yönetiminin çeşitli suçlamalara muhatap olduğu ve işletme hakkı bir dönem İsviçreli otel grubuna devredilen Çelikpalas Oteli'nde şu anda Emekli Sandığı'na bağlı olarak eski yöneticiler görev yapıyor. Çelikpalas Oteli'nde en önemli sıkıntı, eski otelin arkasındaki yeni inşaatın bir türlü bitirilememesi oluyor.

Yaklaşık 7 yıldır kaba inşaatı tamamlanmasına rağmen, iç tefrişi yapılamayan yeni bölüm önemli bir yatak kapasitesine imkan sağlıyor. Bu sebeple de Emekli Sandığı eski otel ile birlikte yeni kısmın inşaatını da birlikte gerçekleştirecek.

Kültür turizminin son yıllarda yeniden ön plana çıkması ile yabancıların konaklama süresini uzattıkları Bursa'da yaz aylarında zengin Arap müşterilerin de var olması, yabancı sermayenin de Çelikpalas için ilgisini çekiyor. Uzmanlar, özellikle Arap sermayesinin Çelikpalas için iyi fiyat verebileceklerini ifade ediyor.

Özelleştirme İdaresi'nin satış için hazırlıklara başlaması ve inşaat ile birlikte otelin satışı için detaylı bir çalışma yürüttüğü, otelin satışı ile alakalı bilgilerin 2 ay içerisinde ortaya çıkacağı öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2005 Pazar 15:48:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?