5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

'Haksız rekabeti önleyeceğiz'

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Şube Başkanı Hasan Erdem, haksız rekabeti önlemek için kaçak tur denetimlerine başlayacaklarını söyledi.

TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu'nun düzenlediği geleneksel iftar yemeğinde konuşan Güney Marmara Şube Başkanı Hasan Erdem, "Turizm sektörü, diğer bütün sektörleri geride bıraktı.

Bu yıl turizmde yüzde 23'lük bir artış oldu. Bursa hep gelişimin gerisinde kalıyordu. Fakat bu yıl Bursa'da yüzde 30'luk bir artış yaşandı. Bu durum, Türkiye'nin genel turizm büyümesini bile geride bıraktı" dedi.

En çok denetimler konusunda eleştiri aldıklarından yakınan Erdem, "Kaçak tur faaliyetlerine göz açtırmayacağız. Bundan sonra Uludağ'da jandarma ekipleriyle birlikte her Cumartesi, Pazar kaçak tur denetimleri yapacağız. Salı günleri de lüks otelleri denetleyeceğiz. Bu haksız rekabetin önüne geçeceğiz" diye konuştu.

Yaz sezonunu kazasız belasız atlattıklarını, kış sezonu hazırlıkları öncesindeki ara dönemde olduklarını ifade eden Erdem, üyelerden 18-20 Kasım'da Ankara'da yapılacak genel merkez seçimlerine katılmasını istedi. Büyükyıldız Otel'de düzenlenen geleneksel iftar yemeğine, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik ile TÜRSAB üyeleri katıldı.

.
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2005 Çarşamba 01:28:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?