1
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Merinos Projesi'nin ihalesi tamamlandı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet döneminin ilk sanayi yapılarından birisi olma özelliğine sahip Sümerbank Merinos Yünlü Sanayi Dokuma Fabrikası’nı kente yeniden kazandıracağı Merinos Kentsel Dönüşüm Projesi’nin dün yapılan ihalesi sonuçlandı.

Sümerbank Merinos Yünlü Sanayi Dokuma Fabrikası’nın kentsel dönüşüm projesi kapsamında Atatürk Kongre Kültür Merkezi ve Merinos Kültürpark’ı için iki ayrı ihale yapıldı. Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nin ihalesine 7, Merinos Kültürpark’ınınkine ise 12 firma katıldı. İhale komisyonu dün yapılan ilk oturum sonrasında bugün teklifleri inceledi.

Yapılan incelemeler Türkiye’nin en büyük kongre kültür merkezi özelliği taşıyacak olan Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nin ihalesini 24 milyon 156 bin 223,83 YTL en uygun teklifi veren Bursa firması GİNTAŞ AŞ. kazandı.

Projenin 197 bin 630 m2 açık alanın mevcut bitki örtüsü korunarak, peyzaj düzenlemelerinin yapılarak ‘Yeşil Bursa’ imajına yakışacak şekilde düzenleneceği Merinos Kültürpark’ının ihalesini de Bursalı firma Trans-t Ltd. Şti. – Öz Timurlar Ltd. Şti. ortaklığı 12 milyon 963 bin YTL’lik teklifle aldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Sümerbank Merinos Yünlü Sanayi Dokuma Fabrikası’nın Bursa’ya yeni misyonuyla hizmet edeceği kentsel dönüşüm projesinin ihalesini büyük bir titizlikle gerçekleştirdiklerini belirterek, “Merinos Kentsel Dönüşüm Projesi’ni başından bu yana büyük bir titizlikle takip ediyoruz. Projeyle Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan’da yakından ilgileniyor. İş tesliminden sonra 2 yıl içinde tamamlanmasıyla Merinos Projesi ile Bursa, marka şehir olma yolunda bir adım daha ilerleyecek. Bütün gayretimiz Bursa’yı çağdaş bir kent haline getirerek, hemşehrilerimizi hak ettikleri yaşam standardına kavuşturmak. Bu konuda kararlıyız, inançlıyız” dedi.

Projede neler var?

3 ana fonksiyon üzerinden hazırlanan projenin ‘kültür’ diliminde mevcut yapı stoku ile nitelikli ağaç kümesinin yoğun olduğu batı tarafındaki bölgede kongre kültür merkezi, nikah salonu, lokanta ve açık anfi ile kültürel yaşamın tüm öğeleri bir bütün içinde yer alacak. Rekreasyon çalışmalarının yapılacağı bölgenin orta bölümünde ise ahşap konstrüksiyonlu göletin yer alacağı mevcut ağaçların korunacağı tematik parkta farklı boyutlardaki platformlarla sosyal aktivitelerin yapılacağı alanlar oluşturulacak.

Bu bölgede ayrıca su gösterileri havuzlarının önünde oluşturulan basamaklı teras su ve ışık gösterileri ise Merinos’a ayrı bir güzellik katacak. Gençlik Merkezi olarak düşünülen 14 bin m2’lik alanda oluşturulacak ‘Spor ve Aktivite’ bölümünde de, bisiklet ve yaya yolları, basketbol, voleybol, tenis sahaları, kay-kay pisti ve anfi yer alacak. 10 bin kişiyi kapsayan açık alanla bu bölgenin ‘şenlik platosu’ olarak yapılandırılması planlanıyor. Düzenleme alanının bu bölümü ayrıca Bursa Afet Yönetim Planı bağlamında Acil Kurtarma Merkezi biçiminde hizmet edecek şekilde tasarlandı. Tüm alanda 1567 araçlık açık ve kapalı otopark alanı da bulunacak.

ATATÜRK KONRGE VE KÜLTÜR MERKEZİ

Bursa Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi olarak değerlendirilen 109 bin 424 m2 ‘lik adanda kongre ve konser etkinliklerinin düzenleneceği, opera, bale, tiyatro gösterilerinin yapılacağı 1800 ve 800 kişilik salonlar, sinemalar, konservatuar ve fuar alanı yer alacak. Merinos Fabrikası’nın geçmişteki izinin geleceğe taşınması amacıyla bu bölgede ‘Ulusal Tekstil ve Modern Sanat ‘ ve ‘Spor’ Müzesi” oluşturulması ön görülüyor.

MERİNOS KÜLTÜRPARKI

“Merinos Kültürparkı” konsepti içinde değerlendirilen 197 bin 630 m2 açık alanın mevcut bitki örtüsü korunarak, peyzaj düzenlemeleri “Yeşil Bursa” imajına yakışacak şekilde düzenlenecek.

.
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2006 Cumartesi 15:21:40
Güncelleme :25 Şubat 2006 Cumartesi 15:31:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?