2
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Taş ocakları kanun bekliyor

Bursa İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Tunçak, taş, kil ve çimento ocaklarına ruhsat verme yetkisinin yeniden özel idarelere devri için kanun taslağı hazırlandığını söyledi. 

İl Genel Meclisi'nin haziran ayı ikinci toplantısında konuşan Tunçak, Maden Kanunu ile il özel idarelerinden alınarak Maden Dairesi'ne bağlanan ruhsat işlerinin yeniden özel idarelere devri için başlattıkları çalışmada önemli aşama kaydettiklerini açıkladı.

 AK Parti Grup Başkanvekili ve Bursa Milletvekili Faruk Çelik'in imzasıyla TBMM'ye verilen kanun teklifinin kısa zamanda sonuçlanacağına inandıklarını anlatan Tunçak, ruhsat yetkisinin kendilerine verilmesiyle özel idareye 15 milyon YTL kaynak aktarılabileceğini kaydetti.

 Ruhsatlandırma ve denetim konusunda yaşanan aksaklıkların giderilmesi amacıyla bu yetkinin yeniden özel idareye verilmesi için daha önce bir tavsiye kararı alarak Ankara'ya gönderdiklerini hatırlatan Tunçak, diğer illerin il genel meclislerinin de aynı kararları aldıklarını kaydetti.

 İl Genel Meclisi'ne katılan AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Dündar da, yaptığı konuşmada, Bursa'nın marka olması için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini vurguladı. Cumalıkızık'ın yeniden ele alınarak turizme en iyi şekilde hizmet edecek hale gelmesi ve burada standartların oluşması gerektiğini savunan Dündar, Uludağ'ın da dünya standartlarına getirilmesini istedi. Toplantıya katılan İl Sağlık Müdürü Serhat Yamalı, evlilik öncesi yapılması gereken AIDS, Akdeniz anemisi, Hepatit B ve C gibi testlerin yapılabilmesi için 1 milyon YTL kaynak gerektiğini söyledi. Bu testlerin yeni neslin sağlığı için büyük önem taşıdığına dikkat çeken Yamalı, "İl Genel Meclisi bir bölümünü karşılarsa vatandaşları üzmeden bir bölümünü de onlardan alırız ve bu hayati testleri yaparız" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2006 Salı 02:40:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?