5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Vergi mükellefi olmayan esnafa müjde

BESOB Başkanı Arif Tak, 5362 sayılı kanunun 7. maddesi gereği, vergi mükellefi olmayan esnaf ve sanatkarların oda üyeliklerinin ve BAĞ-KUR karnelerinin iptalini ön gören maddenin BAĞ-KUR tarafından yeniden yorumlandığını söyledi.

BESOB'un Beşevler'deki Eğitim Tesisleri'nde BAĞ-KUR Bölge Müdür Vekili Yakup Yaylı ile birlikte basın toplantısı düzenleyen BESOB Başkanı Arif Tak, 21 Haziran'da yürürlüğe giren 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Kanunu'nun bazı değişiklikleri de içerdiğini hatırlattı. Kanuna göre, vergi mükellefi olmayan esnaf ve sanatkarların oda üyeliklerinin son bulacağını, bunun yanı sıra BAĞ-KUR karnelerinin de iptal edileceğini belirten Tak, "Yaptığımız teşebbüsler olumlu sonuç verdi. Yasa yeniden incelendiğinde, 15 Ağustos'a kadar BAĞ-KUR'a birikmiş prim borçlarını ödeyen ve bundan sonra da ödeyeceğini beyan eden esnaf ve sanatkarların BAĞ-KUR'dan sağlık hizmeti almayı sürdüreceklerine karar verildi" diye konuştu.

BAĞ-KUR Bölge Müdür Vekili Yakup Yaylı da, bugüne kadar BAĞ-KUR'dan sağlık hizmeti alanlar için geçerli olan ve 15 Ağustos'a kadar geçmişe dönük prim borçlarının ödenmesini ön gören geçici madde ile ilgili ayrıntılı bilgi verdi. Yaylı, kazanılmış hakları korumaya dönük geçici maddenin hükümlerini öğrenmek isteyenlerin BAĞ-KUR Bölge Müdürlüğü'ne başvurmasını ve gerekli işlemleri yaptırmasını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2005 Cuma 03:30:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?