5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Ziraat odalarına veryansın!

Dolu afetinden zarar gören çiftçilerin bilgilendirilmesi ve üreticilere dağıtılacak kredi tutarlarının açıklanması için Bursa'nın İnegöl İlçesi'ne gelen Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Bedrettin Yıldırım, ziraat odalarına yüklendi.

Bedrettin Yıldırım, 806 Sayılı İnegöl Tarım Kredi Kooperatifi'nde yaptığı konuşmada, iyi ve kötü günde hep çiftçilerin yanında olduklarını, 2005 yılında sadece Bursa bölgesinde çiftçilere 70 trilyon lira kredi verdiklerini, 2006 yılında ise 150 trilyon lira kredi dağıtmayı hedeflediklerini söyledi.

Konuşmasında ziraat odalarına yüklenen Yıldırım, "Kendileri hizmet üretmeyip, bizi tenkit ediyorlar. Bizim adımıza konuşuyorlar. Bizim adımıza konuşmayı bıraksınlar, kendi işlerine baksınlar. Artık çiftçimizin sırtından insinler" dedi.

İnegöl'de dolu afeti dolayısıyla çiftçilere 2005 yılında 50 milyar lira ödeme yaptıklarını anlatan Genel Müdür Yıldırım, 2006 yılı içerisinde tüm ortaklarının tarlasını sigorta ettirmelerini hedeflediklerini kaydederek, Güven Sigorta ile birlikte çalıştıklarını ve 2006 yılı içerisinde sigorta ettirilecek olan bağ ve bahçelerin sigorta tutarlarının yarısını genel müdürlük olarak karşılayacaklarını ifade etti.

Çiftçilere, Türkiye genelinde 1 katrilyon liranın üzerinde kredi kullandırdıklarını anlatan Yıldırım, "Türkiye'nin en büyük çiftçi kuruluşuyuz. Ziraat Bankası, İş Bankası ve bazı özel bankalarla anlaşmalarımız var. Çeşitli afetlerden zarar gören çiftçilerimizin borçlarının ertelenmesini sağladık. Çiftçilerimizin kurumlarımıza olan yaklaşık 390 trilyon liralık borçlarını sildik" diye konuştu.

Ziraat odaları gibi laf üretmediklerini, çiftçilerin lehine icraat yaptıklarını vurgulayan Yıldırım, çiftçilere tohumluk ve diğer harcamaları ile ilgili olarak kişi başına 10 milyar lira ile 100 milyar lira arasında kredi verdiklerini kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2005 Cumartesi 00:52:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?