3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Botaş Müdür Yardımcısı Edirne'de

Türkiye-Yunanistan doğalgaz boru hattı çalışmaları nedeniyle Edirne'nin Keşan İlçesi'ne gelen BOTAŞ Genel Müdür Yardımcısı Şakir Arıkan, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan'ı ziyaret etti.

Türkiye - Yunanistan Boru Hattı Koordinatörü Abdurrahman Gök, Saha Amiri Orhan Öztürk, Kontrol Amiri Hakan Erkoğan ve Kamulaştırma Sorumlusu Kaan Alp ile birlikte Keşan Belediyesi'ne gelen Arıkan, Belediye Başkanı Mehmet Özcan ile bir süre görüştü.

Arıkan, bu ziyaretin Özcan'ın bir hafta önce Ankara'da kendisine gerçekleştirdiği ziyaretin iadesi olduğunu belirterek, "Türkiye-Yunanistan doğalgaz boru hattının Türkiye tarafındaki Karacabey-İpsala hattının 210 kilometresinde ve bu hat 8 Ekim 2006 tarihinde bitirilecek. Buradaki hattan bölge milletvekillerinin girişimleri ve Keşan Belediyesi'nin de talebiyle bir vana bırakılmasına karar verildi. Ama doğalgazın dağıtımı EPDK'nın lisans verdiği firmalar tarafından yapılabilir. Trakya'daki dağıtım işini de Zorlu Enerji üstlenmiştir" dedi.

Dağıtım konusunda BOTAŞ'ın yetkili olmadığını belirten Arıkan, "35 milyon dolara mal olacak bu hatla Yunanistan'ın 3.6 milyar metreküplük yıllık doğalgaz ihtiyacı ve oradan yapılacak hatla da İtalya'nın yıllık 8 milyar metreküplük doğalgaz ihtiyacı karşılanacak. Hattın Yunanistan tarafındaki çalışmaları da iki etapta sürdürülüyor. 32 kilometrelik ilk etap tamamlandı, ancak 53 kilometrelik etap henüz başlamamış. 8 Ekim'e kadar bu hat tamamlanacak ve yine iki ülke başbakanının katılacağı bir törenle Türkiye tarafından Yunanistan'a doğalgaz verilecek" diye konuştu.

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan da gerçekleştirilen bu ziyaret nedeniyle Arıkan ve BOTAŞ yetkililerine teşekkür etti.

.
Yayın Tarihi : 6 Mart 2006 Pazartesi 21:03:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?