1
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Lalapaşa teyakkuzu!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından 10 Ekim 2005'te satışa sunulacak olan Uzan'ların Lalapaşa Çimento Fabrikası'nın ellerinde kalması için Edirneliler harekete geçerken, ihaleye katılmayı düşünen bazı özel şirket yetkililerinin de fabrika da incelemeler yaptığı öğrenildi.

Çimento fabrikasının Edirne halkının elinde kalması amacıyla Edirne Valiliği başkanlığında Ticaret Odaları, Ticaret Borsaları ve Sivim Toplum Kuruluşlarının temsilcilerinin de aralarında bulunduğu 20 kişilik grup oluşturulurken, Edirne Milletvekilleri, Ali Ayağ, Necdet Budak, Rasim Çakır ve Nejat Gencan da konu ile yakından ilgileniyor. Ortak Girişim Grubu, Lalapaşa Çimento Fabrikası'nın Edirne halkı ve bölge ekonomisi için önemli bir tesis olduğunu ve bu fabrikanın Edirne halkının olmasını arzu ettiklerini ifade ediyor.

Ortak Girişim Grubu'nda yer alan KTSO Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, yüzde 40 kapasite ile çalışırken 8 milyon 377 bin dolar yıllık karı olan Lalapaşa Çimento Fabrikası'nın 7-8 yıl içerisinde kendisini amorti edeceğini söylüyor. Helvacıoğlu, Uzan Grubu'nun fabrikayı 126 milyon dolara aldıklarını hatırlatarak, 61 milyon dolar muhammen bedel konulan fabrikayı almak için Edirnelilerin özveride bulunmasını gerektiğini ifade etti.

Mehmet Aycan - Kenthaber / Edirne
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2005 Salı 14:23:06
Güncelleme :30 Ağustos 2005 Salı 14:26:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?