1
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Esnafın ulus pazarı tepkisi

Edirne'de 1 yıldır kurulan Ulus Pazarı'nı istemeyen esnaf, Belediye Meclisi Salonu'nu basarak, pazarın kaldırılmasını istedi.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ise tehditler aldığını belirterek, özel aracına bomba süsü verilmiş paket bırakıldığını iddia etti.

1 yıldan bu yana Edirne'de kurulan ve halk arasında "sosyete pazarı" olarak bilinen Ulus Pazarı'na Edirne esnafının tepkisi büyüyor. Esnaf pazarın kaldırılmasını isteyerek, Belediye Meclis Salonu'na akın etti. Esnaflar, iş yapamaz hale geldiklerini söyleyerek, pazarın derhal kaldırılmasını istedi.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ise, yaptığı açıklamada, pazar kurulurken kimseden ses çıkmadığını söyledi. Esnafın ekonomik şartların olumsuzluğundan Ulus Pazarı'nı suçladığını öne süren Sedefçi, "Rekabet etsinler. Aynı malı kendileri alsınlar. Hazırcı olmasınlar. İhraç fazlası mallar bulsunlar. İthal mallar bulsunlar. Ben esnafın yanındayım ama aynı zamanda da halkın tarafındayım. Bir anket yaptıracağım. Eğer halkım pazarı istemezse kaldıracağım. Birileri talimatla buraya yüzlerce insan yığdı" dedi.

Bazı şahısların özel aracına bomba süsü verilmiş paket bıraktığını öne süren Sedefçi, "Bir de CD koymuşlar. Beni öldüreceklerine dair mesaj bırakmışlar. Ben çok şeyleri aştım da geldim. 3-5 kişiye menfaat sağlamak için burada olmayacağım. Artık özel aracımı kullanmıyorum. Makam otomobilimi kullanıyorum. Emniyet güçleri bu konuda araştırmalara başladı" diye konuştu.

Yayın Tarihi : 6 Aralık 2005 Salı 23:40:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?