4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Balık pazarı hareketlendi

Adana Balık Pazarı, en hareketli günlerini yaşıyor. Pazarda 25 yıldır balıkçılık yapan Muhsin Balıkçı, balıkçı esnafının mevsim itibariyle en yoğun günlerini yaşadığına dikkat çekerek, fırtınaların arttığı ocak ayına kadar balık bolluğu ve müşteri hareketliliğinin devam edeceğini söyledi.

Balıkçı, balık bolluğuyla birlikte fiyatların da iyice düştüğünü belirterek, "Sezon itibariyle her dönem yaşanan hareketliliği kasım ayı itibariyle de yaşıyoruz. Yılbaşına kadar böyle gider. Fırtınalar başlayınca balık azalır. Bu arada, Adana'ya dışarıdan gelen balıklar da var. Karadeniz ve Marmara'dan hamsi ve palamut yoğun olarak geliyor. Palamutun bolluğundan, bu yıl Adana'ya da sevdirdik. Eskiden burada palamutu kimse bilmezdi. Şu anda tanesini 2 milyon liraya satıyoruz, İstanbul biraz daha pahalı" dedi.

Adana'da, Karataş ve Yumurtalık ilçelerinde açık denize atılan ağlardan bol miktarda gümüş, barbunya, levrek, çupra, kefal çıkarken, dalyan mahsullerinin de piyasa sürülmeye başlandığını ifade eden Balıkçı, "Fiyatlarımız da çok cazip. Müşterilerimiz arttı, ama fiyatlarımızı artırmadık. Sürümden kazanıyoruz" diye konuştu.

Balık pazarında 1 YTL'den, 5 YTL'ye kadar balık satıldığına dikkat çeken Balıkçı, "Dubara kefal, ince barbunya ve sardalya 1 milyon lira (1YTL). Çupra, levrek ortalama 4 - 5 milyon lira (4 - 5 YTL). Dalyan balıkları çiftlik balıklarından daha değerli ve lezzetlidir. Çiftlik balıkları fiyat bakımından caziptir ama yerli balığın tadını vermez. Karadeniz'in en pahalı balığı kalkan, Marmara'nın lüfer ise Akdeniz'in en lezzetli ve pahalı balığı da lagostur. Kilosu da 35 milyon liranın (35 YTL) üzerinde" dedi.

Muhsin Balıkçı, taze balık alacak vatandaşlara da şu tavsiyelerde bulundu:

"Ucuz balık taze değildir. Ucuz balık her zaman için tehlikelidir. Balığı da bildiğiniz, güvendiğiniz yerden almalısınız. Gözüne, kulağına, esnekliğine bakmak gerekir. Balığın canlılığı kendisini belli eder. Sokaklarda satılan balıklar, pazarda satılandan daha taze olamaz. Bizim muhafazamız pazarda yapılamaz. En güvenilir balık, balık pazarındadır."

.
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2005 Pazartesi 12:08:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?