29
Nisan
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Çiftçi seçimi boykot edecek

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden Çukurova'ya gelerek 16 YTL yevmiye ile çalışan geçici tarım işçileri, 22 Temmuz'da yapılacak genel seçimlerde sandığa değil, tarlaya gideceklerini söyledi.

Karataş İlçesi'ne bağlı Yemişli Köyü yakınlarında pamuk, mısır ve karpuz tarlalarında çalışan geçici tarım işçileri, her ailenin en az 4 - 5 nüfusu bulunduğunu belirterek, seçim için işlerini bırakıp memleketlerine gidemeyeceklerini belirtti.

Sadece oy vermek için ödeyecekleri yol parasının kendilerini zor durumda bırakacağını belirten işçiler, "Bir oy için hem yevmiyemizden olacak, hem kesemizden harcayacağız. Bunun her aileye ortalama maliyeti 250 - 300 YTL'dir. Zaten kazandığımız nedir ? 40 dereceyi bulan sıcak altında kazandığımız paraları bir oy için harcayamayız. Yetkililer, gidiş - dönüşümüze yardımcı olursa o zaman oylarımızı kullanmaya varız. Aksi takdirde yoğuz. Bizim için geçim, seçimden daha önemli" dediler.

Tarım işçilerinden bazıları, "Devlet için ne gerekiyorsa yapacağız. Fedakarlığa hazırız" derken, bazıları da "Bu şehitler ne zaman biter ben o zaman sandığa giderim" diyerek tepki gösterdi.

Bu arada, Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Adana Şube Başkanı Ayhan Barut da, devletin geçici tarım işçilerinin sandığa gitmelerini kolaylaştırmak için formüller üretmesi gerektiğini ifade ederek, "Oy kullanmak her vatandaşın hakkıdır. Bunun için geçici tarım işçilerine devlet ya araç imkanı sağlamalı, ya da bulundukları bölgeye sandık götürmelidir" diye konuştu.

 

 

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2007 Pazartesi 18:50:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?