5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Çukobirlik Mihmandar seçimleri yapıldı

Çukobirlik’in her sezon en fazla alımlarını gerçekleştiren Mihmandar Kooperatifi’nin genel kurul toplantısı olgun bir havada yapıldı. Toplam 956 üyeden 544’ünün katıldığı genel kurul toplantısında seçimlere tek liste ile gidildi.

Bugün bir düğün salonunda gerçekleştirilen genel kurul toplantısında Divan Başkanlığı’na Ömer Ersinadım, üyeliklere Yücel Balıkçı ve Hüseyin Biçer getirildi. Aralarında bayanların da bulunduğu 544 üye; Yönetim Kurulu Sabahattin Gökçe, C.Candan Kısacık, Seçgin Sakar, Hüseyin Köziğ ve Rafet Durnaoğlu, Denetim Kurulu Vedat Metin ve Soner Bulut, Birlik Temsilcileri Hamza Öztürk, Recayi Sömek, A.Kerim Buldur, Necati Türkmen, Doğan Atar, Doğan Öztekin, Yüksel Köle, Hakan Yetim,Mustafa Başeğmez, Birol Kerküt, Nadir Yüce, Abdulkadir Üçgül, Atıf Beyazıtoğlu, Hayati Yıldır, Yücel Balıkçı, M.Kemal Köylü,Yusuf Polat, İsmail Bekdik, İbrahim Yüce,Hüseyin Biçer ve Kazım Seyhan’dan oluşan tek liste için oy kullandı.

Yönetim ve Denetim Kurulu raporlarının oybirliğiyle ibra edildiği genel kurulda yeniden Birlik Temsilcisi listesinde yer alan Çukobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Öztürk, salona girerken ortak üreticiler tarafından sevgi gösterileriyle karşılandı. Tek liste için oy kullanılırken, kendisine gösterilen ilgiye teşekkür eden Öztürk, 13 Eylül’de yapılacak Çukobirlik Genel Kurul Toplantısı’nda yönetim kurulu için tekrar aday olduğunu da resmen açıkladı. Ortaklardan gelen yoğun talep nedeniyle bu kararı verdiğini kaydeden Öztürk, “Çukobirlik’i Allah’a şükürler olsun ki, kuruluş amacına uygun şekilde kooperatifçilik yapar hale getirdik. Ortağımıza tohumunu, zirai ilacını, gübresini ve mazotunu temin ederek düzenli, kaliteli ve yeterli miktarda vermeye başladık. Çukobirlik kapısını çiftçilerimize sonuna kadar açarak anlayış farklılığı yarattık. Bu kurumun asıl sahiplerinin onlar olduğu anlayışını yerleştirdik.

Çukobirlik Yönetimi’ne, yoğun talep üzerine yeniden adayım ve inşallah hizmetlerimizi en iyi şekilde sunmaya devam edeceğiz. Ortak üreticilerimizi serbest piyasada ezdirmeyeceğimizi, onların emeklerini en iyi şekilde değerlendireceğimizi bir defa daha tekrarlamak istiyorum” dedi.

Öztürk, Çukobirlik olarak iki yağ fabrikasında muhtemelen Kasım ayından itibaren bio-dizel üretimine geçeceklerini ve başlattıkları teknik altyapı çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu da belirterek, “Bu durumda ortak üreticilerimiz için en büyük gider kalemini oluşturan yakıt problemini büyük oranda çözeceğiz. Kendi tesislerimizde üreteceğimiz kaliteli bio-dizeli uygun fiyatla hem tüm üretici ortaklarımıza, hem de isteyen tüm çiftçilerimize vereceğiz” diye konuştu.

AYBARS ERTAN
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2005 Pazartesi 15:19:07
Güncelleme :22 Ağustos 2005 Pazartesi 23:50:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
vahap karabulut IP: 85.104.220.xxx Tarih : 31.03.2008 09:27:37

çukurovanın göz bebeği olan çukobirliğe siz değerli yöneticilerle ayakta kaldı ve yaşamaya devam ediyor öncelikle SN:CANDAN KISACIK a başarılarınızın devamını diler SAYGILARIMLA vahap karabulut AK-LAR HARİTA (harita ve kadastro teknsy.)