5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Çukurova sanayi fuarına hazırlanıyor

Çukurova Fuarcılık A.Ş. (ÇUFAŞ) Yönetim Kurulu ve Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Şaban Baş, 3. Çukurova Sanayi ve Ticaret Fuarı'nın Adana'nın vizyonunun gelişmesine destek olacağını söyledi.

ÇUFAŞ Başkanı Şaban Baş, Adana Ticaret Odası Sosyal Hizmetler ve Eğitim Vakfı'nda (ATOSEV) bugün düzenlediği basın toplantısında, ilk fuarı 1924'te düzenleyen Adana'da fuar ateşini yaktıklarında çok heyecanlandıklarını ve çok başarılı geçen iki fuarı geride bıraktıklarını söyledi.

Olumlu eleştirilerden her zaman yararlandıklarına işaret eden Başkan Şaban Baş, hiçbir zaman "kavgacı" üslupla hareket etmediğini ve daha iyiyi bulma uğraşında olduğunu belirterek, "Üçüncü fuarımızla birlikte artık uluslararası olmayı hak eden bir organizasyonu Adana'ya armağan edecek olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. 26 Eylül'de kapılarını ziyaretçilere açacak fuarımız için bütün hazırlıklarımız tamamlandı. Türkiye'nin birçok bölgesinden firmalar gibi bölgemizden de önemli firmalar fuarda standları ile yer alacaklar. Bu fuarımızda yurt dışından ziyaretçilerimiz de olacak. İlk kez Nahcivan Özerk Cumhuriyeti fuarımıza 11 firmasıyla milli katılım organizasyonu gerçekleştiriyor. Bununla birlikte Suriye, Libya, Cezayir, Ürdün, Tunus'un yanı sıra Avrupa ve Balkan ülkelerinden fuarımıza katılım gerçekleşecek. Başta Karadeniz olmak üzere Türkiye'nin değişik bölgelerinden 40 kentin oda ve borsası bu yılki fuarımızda stand aldı" dedi.

ATO Başkanı olarak da değerlendirmede bulunan Başkan Baş, "Adana olarak yepyeni bir vizyona ihtiyacımız var. Ekonomik göstergelerinden tutun da sosyal ve kültürel alanda kentimizi ön plana çıkaracak yenilikler, aktiviteler ortaya konulmalı. Bunları kimin yaşama geçirdiği konusu kesinlikle küçük ayrıntıdır. Önemli olan bir şeyler başarılmış olmasıdır. Geriye baktığımızda Adana'da 3 yıldır fuar rüzgarı estiriyoruz. Fuar, uzun aradan sonra Adana'yı ekonomik değerleriyle gündeme getirdi, üretimini tanıttı, ürünlerimizin yurt dışına açılmasını sağladı. İnanıyorum ki, önümüzdeki yıldan itibaren uluslararası statüyü kazanmamızın ardından fuarımızın boyutları daha da genişleyecektir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2005 Salı 07:43:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?