5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Durak'tan turnçgil tepkisi

Türkiye Belediyeler Birliği ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Adana caddelerine ayrı bir güzellik veren turunç ağaçlarının meyvelerinin zamansız toplanmamasını istedi.
Büyükşehir Belediyesi olarak Adana'nın daha yeşil hale getirilmesi için yoğun çaba harcadıklarını ifade eden Durak, "Özellikle Akdeniz ikliminde yetişen ve Adana'nın simgesel özelliği haline gelen turunç ağaçları kentimize ayrı bir güzellik katıyor. Adana'nın dışından gelenlerin portakal sandığı bu ağaçlar, bu özelliğiyle de gündeme oturuyor" dedi.
Turunç ağacı meyvelerinin henüz sararmadan toplandığını ve bunun da yanlış olduğunu anlatan Durak, "Meyveler zamansız toplanmazsa 8-10 ay dallarında kalıyor. Adana caddeleri böylece farklı oluyor. Bıraksınlar turunçlar dallarında kalsın 8-10 ay sonra toplansın. Ağaçlar nisan ayında çiçek açıyor, Adana'yı adeta doğal parfüm kokusu sarıyor. Ancak, bazı kendini bilmezler meyve dalında daha sararmadan toplayarak, güzelliğin ortadan kalkmasına neden oluyor. Hemşehrilerimizin bu konuya duyarlı yaklaşmalarını, turunç meyvelerinin toplanmasına engel olmalarını istiyorum" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2005 Cumartesi 15:49:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?