5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Hollanda'dan organik tarıma yatırım

Mısır'da tarım sektöründe yatırım yapmayı planlayan Hollandalı firma Sweet and Crispy, yatırımını Adana'ya kaydırdı. Firma, Hacı sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde almayı planladığı 200 dekar alanda, modern teknolojileri kullanarak organik tarım yapacağı bildirildi.

Hollanda ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkileri geliştirmek amacıyla 30 Mayıs 2005'te Adana Ticaret Odası'nı ziyaret eden Hollanda Ekonomik İlişkiler Bakanlığı Dış İlişkiler Bölümü'nden Marko Peter, Hollanda Dış Ticaret Kurumu'ndan Anetta Smit, Hollanda Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müşavirliği'nden Ronald Martin ve Hollanda Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Müge Yazgan'dan oluşan Hollanda Ticaret heyetinin Çukurova'daki incelemeleri meyvelerini vermeye başladı.

Hollanda'nın yaş sebze ve meyve üretiminde önde gelen firmalarından birisi olan Sweet and Crispy, Adana Ticaret Odası'nın Çukurova'nın tarımsal potansiyelini de kapsayan sunumu ve konuya ilişkin ikna çalışmalarının ardından Mısır'ın İskenderiye kentinde yapmayı planladığı yatırımı Adana'ya aldı. Hollanda firması, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde bu amaçla satın almayı planladığı 200 dekar alanda toplam 7 milyon euro yatırımla, modern tarımsal teknolojileri de kullanarak organik tarım yapacak. Hollanda firmasının söz konusu alandaki yatırımının, başta kırmızı biber olmak üzere diğer sebze üretimine yönelik olduğu belirtildi.

Hollanda firmasının Adana'da gerçekleştirdiği bu yatırımın, yabancı sermayenin tarım sektöründe de Çukurova'ya yöneldiğini göstermesinin açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Adana Ticaret Odası Başkanı Şaban Baş, bu yatırımın bölgenin Hollanda ile ticari işbirliğine olumlu katkı sağlayacağını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2005 Cuma 12:15:08
Güncelleme :1 Ekim 2005 Cumartesi 18:41:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?