5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Kaçak elektrik operasyonu

Adana'da TEDAŞ ekipleri, 8 mahallede kaçak elektrik denetimi yaparken, bir mahalle sakini görevlileri rüşvet almakla suçladı. Denetim yapan bir görevli ise, çıktığı taburenin azizliğine uğradı. Görevli taburenin kırılması ile düşmekten son anda kurtuldu.
Adana'da TEDAŞ görevlileri bugün düzenledikleri operasyonda, 8 ayrı mahallede ev ve iş yerlerini denetledi. Denetlemelerde kaçak elektrik kullanan abonelere para cezası uygulanırken, Hürriyet Mahallesi'nde bir mahalle sakini kaçak elektrik kullanılmasına sayaç görevlilerinin göz yumduğunu ileri sürdü. Hürriyet Mahallesi 1 Sokak'ta oturan Şükrü Kısa isimli şahıs, mahallelerinde tek bir sokak lambası bile bulunmadığını belirterek, "Burada her ay denetimlere geliyorsunuz, ancak mahalleye bir sokak lambası takılmasını istediğimiz zaman ilgilenmiyorsunuz. Gidin iş yerlerini denetleyin, benim daha önce çalıştığım işyerinde işyeri sahibi 8 jeneratörü olmasına rağmen kaçak elektrik kullanıyordu. Kaçak elektriğe, sayaç okuyan memurlar göz yumuyor. Aynı mahalleye 2-3 yıl gelen görevliler, her türlü üçkağıdı öğreniyorlar. Bunlar zaman zaman değiştirilmeli" diye tepki gösterdi.
Adana'daki kaçak elektrikle mücadele ile ilgili olarak bilgi veren Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. Müessese Müdür Yardımcısı Niyasiz Atasever ise, Adana'nın kaçak elektrikle mücadelede üst sıralarda olduğunu vurgulayarak, "Bugün 110 ekip 265 elemanla 8 mahallede denetimler yapıyor. Amacımız TEDAŞ'ın bu işin takipçisi olduğunu abonelere göstermek. 2005 yılında 87 bin 365 abone taradık. Bu abonelerin 18 bininde kaçak elektrik tespit ettik. Bu kaçağın parasal tutarı 10 milyon YTL iken toplam 60 bin kilovat saat elektrik kaçak olarak kullanılmış. Adana'da kaçak elektrik kullanımında geçen yıla oranlı yüzde 1'lik bir azalma söz konusu. Ama kaçakla mücadele üst seviyede" diye konuştu.
Atasever, kaçak eletrik kullanımını önlemek için yatırımların devam ettiğinin de altını çizerek, abonelere sağlıklı elektrik vermek amacıyla tesis yenileme çalışmalarına 2005 yılında 15.7 milyon YTL kaynak ayırdıklarını da sözlerine ekledi.
Öte yandan, Mestanzade Mahallesi'nde denetimlerde bulunan görevlilerden 1 kişi ise bir işyerinin saatini denetlerken üzerine çıktığı taburenin azizliğine uğradı. Taburenin kırılması ile görevli düşme tehlikesi atlattı.
..
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2005 Cumartesi 15:59:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?