29
Nisan
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Karpuz ekim alanı arttı

Çukurova'da bu yıl karpuz ekim alanlarında geçen yıla göre yüzde 15 civarında arttığı bildirildi. 

Adana İl Tarım Müdürü Abdullah Keskin, Adana ve çevresinde geçen yıl 83 bin dekar alana karpuz (örtü altı) ekimi yapıldığını söyledi. Keskin, daha önceki yıllara oranla 2006'da karpuz ekim sahaları daralırken, üretimde artış olduğunu belirterek, "Açık alana yapılan karpuz ekimi ve üretiminde ise yıllar itibariyle hem ekim sahalarında genişleme hem de üretimde bir artış meydana geldi. Bu yıl açık alanda karpuz ekim sahaları önceki yıllara göre aynı kalırken, örtü altına ekilen karpuz ekim alanlarında ise yüzde 15 civarında artış gözlendi. 2006 yılında örtülü alanda 83 bin dekardan 471 bin ton karpuz elde edildi. Bu verim artışından dolayı bu yıl karpuz ekim alanları arttı" dedi. 

Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Cumali Doğru da, bölgede karpuz (örtü altı) ekim sahalarının geçen yıla göre genişlediğini, yaklaşık yüzde 15 oranında artış olduğunu belirtti. Doğru, "Söz konusu artışı geçen yıl üreticinin karpuzdan iyi kazanç elde etmesine bağlıyoruz. Tarım sektöründe bir yıl öncesinde herhangi bir tarımsal üründen kazanç elde edilmişse ertesi yıl üretici o ürüne yönelir. Dolayısıyla bir yıl üretici kazanır, bir yıl tüketici kazanır. Ama doğru ama yanlış tarımda sistem bu şekilde işliyor" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2007 Cuma 17:41:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan kamura IP: 85.99.82.xxx Tarih : 11.05.2007 22:40:59
karpuz tüccarlarının ham karpuz kırmalrını takıp etmenız lazım kabak aşılı karpuzun gecen yıla göre daha fazla olması iyi bir durum deyil karpuz tadını vermiyor aşılı karpuza bir care bulmanız lazım saygılar