5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Kirişçi’nin yağ isyanı

Kanoladan üretilen bio dizel ürününe, motorine eşdeğer getirilen yüksek vergi uygulaması Adana Milletvekili Vahit Kirişçi’yi çileden çıkardı.

TBMM Tarım Komisyonu Başkanı Kirişçi, uygulamanın düzeltilmemesi halinde üretici, tüketici ve devlet üçlüsünün ciddi biçimde zarar göreceğini söyledi.

Kirişçi, ilgili bakanlıkların çalışması sonucu kanoladan üretilen bio dizel ürünü ile ilgili belirli standartların getirildiğini ancak vergi konusunda yaratılan keşmekeşin acilen düzeltilmesi gerektiğini belirtti.

Ülke genelinde satılan bio dizel satışlarının ÖTV’siz ve lisansı olmayan işletmelerce gerçekleştirildine dikkat çeken Kirişçi, “ devlet ciddi oranlarda vergi kayıpları yaşıyor. Merdiven altı üreticiler de servetlerini katlıyor” şeklinde konuştu.

Bio dizel üretiminin tarım sektörü için fırsat gibi gösterildiğini ancak mevcut düzenlemelerin üreticilere kazanç sağlamadığını belirten Kirişçi, yerli tarım ürünleri dışında atık yağlar ve ithal yağlar gibi maddeler kullanılarak hazırlanan bio dizelin motorinle eşdeğer vergiye tabi tutulmak istendiğini belirterek, bu durumun kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Aybars Ertan - Kenthaber / Adana
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2005 Salı 21:17:22
Güncelleme :2 Kasım 2005 Çarşamba 03:15:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?