5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

KKTC'li işadamları ürünlerini tanıtıyor

3. Çukurova Sanayi ve Ticaret Fuarı'na ilk kez katılan Kıbrıs Türk Sanayi Odası, açtığı standda üyelerin ürünlerini tanıtıyor. Fuarda, Kıbrıs Türk Sanayi Odası'na bağlı 300 üyenin ürünlerini tanıttıklarını belirten oda temsilcisi Hüseyin Ezgin, Türkiye'de son 2 yıldır ihtisas fuarlarına katılmaya çalıştıklarını belirtti. Ezgin, "Geçen yıl İskenderun'da bir fuara katıldı. Bu yılda Adana'dan sonra Ankara ve İstanbul'daki fuarlara katılacağız. Genellikle gıda, konfeksiyon, süt ürünleri ve metal işi yapan iş adamlarımız Türkiye pazarına mal satmak istiyor" dedi.

Arap ülkelerine dünyaca ünlü Hellim peyniri, Avrupa pazarına ise fason konfeksiyon ihracatı yaptıklarını kaydeden Ezgin, ihracat ürünleri çeşitliliğini artırmayı hedeflediklerini belirtti. Son bir kaç yıldır ürünlerinde standartlaşmayı yakaladıklarını da vurgulayan Ezgin, "Kıbrıslı sanayiciler, ürünleri için son 2 - 3 yıldır çeşitli üretim ve standartlara kavuşmaya başladı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 50 - 60 milyon dolar ihracat rakamı var. İlerisini bilmiyoruz. Kıbrıs'ta bir belirsizlik var bu da hedeflerimizin önündeki en büyük engel" diye konuştu.
Ezgin, fuarda katalog, broşür ve bir kaç temsili ürün ile tanıtım yaptıklarını vurgulayarak, önümüzdeki yıl fuara daha geniş katılım sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2005 Salı 14:08:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?