5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Tavukçulardan 'tavuklu' iftar

Balıkesir'in Manyas İlçesi'ne bağlı Kızıksa Beldesi'nde görülen ''Kuş Gribi'' nedeniyle tavuk tüketiminin azaldığı Adana'da alınan önlemlerin ardından Vali Cahit Kıraç, İl Tarım Müdürü Abdullah Keskin'le birlikte Tavukçular Derneği'nin iftarında tavuk yedi.

Seyhan Oteli'nde düzenlenen iftara katılan Vali Kıraç ile protokol ve medya mensuplarına tavuk ikram edildi.

Vali Kıraç, Adana'da erken alınan tedbirler sayesinde "Kuş Gribi" tehlikesinin kısa zamanda atlatıldığına dikkat çekerek, "Adana'da bir sorun yoktu zaten. Baştan beri konuyu iyi takip ediyoruz. Tavukçuların mutluluğunu görmek, Adana ve Türkiye ekonomisi için önemli. Takip ettiğimiz iş, Adana ekonomisinin bu olaydan zarar görmemesiydi. Çok şükür iyiye gidiyor. İl Tarım ve İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri başarılı bir çalışma ortaya koydular. Üretim sorunsuz devam ediyor" dedi.

CP Tavukçuluk Bölge Müdürü Hüseyin Öksüz de, Ekim ayının ilk haftasında Balıkesir'in Manyas İlçesi'ne Kızıksa Beldesi'nde görülen "Kuş Gribi" vakasından sonra hükümetin gereken tedbiri ve sorunlu bölgeyi karantinaya aldığını hatırlatarak, basında ve kamuoyunda olayın olduğundan fazla abartılması sonucu sıkıntılar yaşandığını söyledi. Öksüz, "Bölgemizde faaliyet gösteren tavuk çiftliklerinde şimdiye kadar böyle bir hastalığa rastlanmadı. Bu konuda bize onaylı belge de verildi. Bunu tüketicilere de ilettik. 2-3 gün sıkıntı oldu. Ama şu anda satışlar kriz öncesi seviyelere geldi" diye konuştu.
İl Tarım Müdürü Abdullah Keskin de bölgede tehlikenin atlatıldığını, ancak denize yakın bölgelerdeki lagün ve dalyanlarda ekiplerin gerekli çalışmaları sürdürdüğünü ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2005 Çarşamba 17:23:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?