4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Tekel işçileri eylemde

Özelleştirme kapsamındaki TEKEL'in Adana, Malatya ve Bitlis Sigara Fabrikaları'nda yarından itibaren uygulamaya koyacağı tek vardiya sistemi işçiler tarafından protesto edildi.

TEKEL Adana Sigara Fabrikası çalışanları bugün akşam iş çıkışında sendika yöneticilerin yanısıra eş ve çocuklarıyla işyeri önünde toplanarak işi terk etmeme eylem yaptı. "TEKEL Vatandır, Vatan Satılmaz" yazılı pankart açan işçiler, "İş ekmek yoksa barışta yok" diye slogan atarak hükümeti uzlaşmaya çağırdı.

Türk-İş 4.Bölge Temsilcisi Hüseyin Kaya Elbek'in de destek verdiği eylemde konuşan işyerinde örgütlü Tekgıda-İş Sendikası Güney Anadolu Bölge Şube Başkanı Gürsel Diliçıkık, Adana, Malatya ve Bitlis'te yarından itibaren tek vardiye sistemine geçilme talimatı gönderen TEKEL Genel Müdürlüğü'nün kararına uymayacaklarını ve yarın da işlerinin başında olacaklarını bildirdi.

Şube Başkanı Diliçıkık, hükümetin aldığı kararla Adana, Malatya ve Bitlis' teki çalışanların İzmir Torbalı da olduğu gibi işyerlerini birer birer kapatacağını iddia ederek, "Bu uygulama Tekel' i kapatma yolundaki sürecin bir ön adımıdır. Buna asla müsaade etmeyeceğiz. Üretimden gelen gücümüzü kullanarak sonuna kadar direneceğiz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2005 Pazartesi 23:02:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?