5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Cazibe merkezleri artmalı

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Cazibe merkezleri artmalı

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu Adana Sanayi Odası (ASO) yeni hizmet binası açılışına katıldı. Hisarcıklıoğlu ekonomiyle ilgili ilginç değerlendirmelerde bulunurken, Anadolu’da cazibe merkezleri haline gelen kent sayısını artırmak gerektiğine dikkat çekti.

Ülkede yaşanan ekonomik durgunluğa da değinen Hisarcıklıoğlu , Ocak-Mayıs döneminde cirolarda düşüş olduğunu kaydederken, “Market ve inşaat sektöründe canlanma var. İnşaat sektörü 2001 krizinden buyana hiç ivme almamıştı. İlk defa açılıyor. Parakente sektöründe marketlerin cirosunun artmasında ki ana neden tüketici davranışının değişmesidir. Esas olan yapısal reformların yapılmasıdır. Bu konuda çok şikayet var” dedi.

Tarımla ilgili bir soru üzerine TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, ülke nüfusunun yüzde 35’inin tarımda çalıştığına dikkat çekti. Hisarcıklıoğlu, aramalı ithalatına herkesin dikkat etmesi gerektiğini belirterek, “Aramalı ithalatı toplam ihracatımızın üstünde. Eskiden aramalı ithalatı ile ihracatımız artıyor diye seviniyorduk. Şimdi bunun üzerinde bazı soru işaretleri var” diye konuştu.
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2005 Pazar 17:05:02
Güncelleme :25 Nisan 2006 Salı 12:40:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?