3
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

Atatürk konulu bilgi yarışması

Burdur'un Bucak İlçesi Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Atatürk" konulu bilgi yarışması düzenlendi. 

Bucak İlçesi Mehmet Cadıl Anadolu Öğretmen Lisesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen bilgi yarışmasına; Adem Tolunay Fen Lisesi, Anadolu Lisesi, Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi, Bucak Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi, Necati Topay Anadolu Ticaret ve Meslek Lisesi, Sağlık Meslek Lisesi ve Şehit Ayfer Gök Lisesi katıldı. Bilgi yarışması öncesinde Mehmet Cadıl Anadolu Öğretmen Lisesi'nden Emine Şensoy ve Pınar Aktuna Atatürk'le ilgili şiir okurken, Ali Deniz de Atatürk'ün hayatıyla ilgili bir konuşma yaptı. 

Atatürk'ün hayatı okunurken sinevizyon gösterimi yapıldı. Yarışma sonunda 130 puanla Bucak Lisesi birinci olurken, Şehit Ayfer Gök Lisesi ikinci ve Anadolu Lisesi de üçüncü oldu.
İlk üç dereceye girenlerin ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Ödüller verilirken bir konuşma yapan Kaymakam Mehmet Yıldız, tüm öğrencileri medeni cesaretlerinden dolayı kutladı. Atatürk'ün doğumunun 125. yılında Seydiköy'de Atatürk Ormanı oluşturduklarını belirten Yıldız, "Etkinliklerimiz devam edecek. Yarışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yarışmada sorulan sorulardan ikinci soruya, yarışmaya katılan 10 liseden yanıt verebilen bir okul çıkmadı. Biz de ikinci sorunun uygun bir soru olmadığını düşünüyor, dereceye giren girmeyen tüm öğrencilere başarılar diliyoruz" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2006 Cumartesi 19:15:48
Güncelleme :11 Haziran 2006 Pazar 11:24:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?